Veckans låt

Hejsan svejsna!!
Idag blir veckans låt av en artist som jag lyssnat på riktigt mycket för nått år sen, fast jag tycker fortfarande att hon är grym!! Gillar hennes röst, det hon skriver och hennes stil passar rätt bra in på mig själv.
Avril Lavigne-Here's to Nevet Growing up
 
Tycker dock ibland att hon har lite väl mycket eyliner.

Tillbakablick 6

Hejsan svejsan!!
Efter en lång kväll på standen blev det en lång dag i bussen. Vi skulle nämligen till en national park, och efter som denna park var så pass stor så fick man åka buss och stanna till på tre olika ställen.
Och som första bil på första stoppet visar vi dem fantastiska ferarribilarna!!
           Alla var så farsinerade.                                            Och sen såååå uttråkade!!
Med andra ord så fanns det inte så mycket att se på första stoppet.
Men på andra, ja då ni fanns det till och med hjortar (sånna som man aldrig ser hemma).
Sen så fanns det också vilda hästar, men annars var det rätt djur löst får ajg allt säga.
Om man då inte räknar med min kära vän här som försöker gömma sig i ormbunkarna.       
Stopp nummer tre var mer turist by, och så självklart köpte vi det mest nödvändiga man kan tänka sig. SÅPBUBBLOR!!
 Massa såpbubblor!!
Häxor på vift.
Och riktigt snygga häxor må jag säga.
Kan ni lista ut vilken av dem som är jag??

TigerBalsam

Hejsan svejsan!!
Något som jag aldrig har testat är tigerbalsam, men idag blev det ändring på det. 
När jag var i affärerna idag hittade jag nämligen tigerbalsam och nästan under varje fotbollscup hör jag någon av tjejerna ta upp det änmet och att det är så bra. Att det är bra vet jag också om, i alla fall om man vill börja gråta. För om man tar det under ögonen är det så starkt att man börjar grina, detta gjorde nämligen någotn väldigt korkad i mitt lag för länge sen. Men om det verkligen är så bra på annat visste jag inte.
Men nu har det stora mysteriet med tigerbalsam blivit undersökt och jag måste säga, det bränner!! Ni vet när det är så varmt så det känns kallt, så känns det just nu i min höft.
Jag har haft i det ett tag nu och det känns likadant hela tiden, funderar hur länge detta kommer att hålla i sig för jag tror inte att jag klarar av att somna med detta på.

Upp på högre nivå

Hejsan svejsan!!
Ännu en sväng till stan för att shoppa, men idag var det faktisk inte jag som ville det utan det var mammas förslag, och detta mina vänner är ganska ovanligt. Denna gången ville hon verkligen gå och kolla i affärer och jag klagar inte för jag fick följa med.
Dock så hittade jag inte direkt några kläder, men som det var värt det för kolla in vad jag har köpt.
Hjälm, kedjelås, kedja och ett par läderhanskar. Ni kanske kan lista ut vad allt detta är till??
Förra året tog jag nämligen mitt moppe kort, och ja moppen fanns redan ett bra tag innan de men den har bara används på landet. 
På landet är allt lite enklare, reglerna är inte så stikta och det är ett rätt praktiskt ställa att öva upp sitt körande. Men nu har jag övar upp mig tillräckligt så nu är det dags att ta det till en lite högre nivå och då behöver man lite utrustning. När jag har parkerat på landet så har man inte behövt tänka så mycket på lås, bara du tar ut nyckeln och så står den kvar som man lämna den. Men nu är vi i stan och då är det inte lika säkert att man hittar den där man ställt den om den inte har lås.
Sen, visst har jag en hjälm men den som är min är egentligen en motorcross hjälm och har ingen visir, så den får inte plats i förvaringen under sätet. Dessutom så är det ju alltid praktiskt att ha en på varje ställe så slipper man glömma att ta med den då vi faktiskt har en fyrhjuling som står kvar på landet.
 

Kläd rensning

Hejsan svejsan!!
Nu har man farit hem igen, träningen kallar och snart är det även match.
Vi fick ju en vecka ledigt och nu är den veckan slut och träningen började igen. Man kan säga att det känndes att jag inte har tränat ordentligt på ett tag, kände av vissa muskler som jag aldrig brukar känna av i vanliga fall. Så när man kom hem var det bara till att snabbt få klart knäövningarna och sen vila lite.
Eftr det kännde jag mig så oproduktiv så var tvungen att rensat ut min gaderob, har ju köpt en del nya kläder så man får göra lite plats. Det var riktigt duktig av mig för jag är egentligen dålig på att slänga saker, och ännu värre på att slänga sånt som fortfarande funkar. Men om man inte använder kläderna, då är det väl värt att slänga iväg det??
Tyvärr så finns det en gaderob som jag inte kan röra. Den till vänster är nämligen bara fylld med träningskläder, så inget där går att slänga iväg. Ibland känns det till och med som om jag har för lite träningskläder då allt hamnar i tvätten och på vintern behöver man ju många lager. Men sen går jag igenom allt och då, då drunknar jag nästan i alla kläderna.
 

Nisse kisse

Hejsan svejsan!!
Visste ni om att vi faktiskt har en katt??
Jo för det har vi, eller ja det är väl mer av en snyltarkatt som kommer och käkar hos oss under sommrarna.
Hans namn är Nisse och gissa vem som kom på det?? Jag, så klart. Fast först döpte min bror honom till Garfield för ja, ni ser ju att han liknar Gustav från serierna fast möjligtvis "lite" smalare.
Sen så var inte min bror så intresserad av honom så då började jag helt plötsligt kalla honom Nisse så där av namnet.
Som ni ser på hur han riktigt stirrar på en så är han inte riktigt en tamkatt, han är raka motsatsen. Försöker du gå nära honom så smiter han direkt, ner under vår altan. Fast han är sååååå mycket mer tamare och tjockare än när han hitta oss första sommaren. 
Vi tror att han var ungefär ett år då och var mycket mager och rädd, han stack så fort han hörde ett litet ljud från oss. Men han var så desperat efter maten att han bokstavligt talat vräkte i sig maten och stack direkt. Jag har aldrig innan sett en katt äta så fort, och så desperat.
Nu kan man faktiskt jag och mamma röra honom lite på huvudet när vi häller ut mat i hans skål, men ingen annan och han flyttar på sig direkt om du rör dig mot honom. Så när han ligger på våran altan och solar sig ligger han alltid på helspänn, dock tror jag att han är lite sälskaps sjuk för varför skulle han annars ligga kvar??

Heldag med båt

Hejsan svejsan!!
Igår var en riktigt långdag ute på sjön. Vi åkte ändå ut till Patenoster som ligger nästan på gränsen till Danmark, dock så var det inte så gott om fisk som det brukar vara. Ett rekord som våra vänner har där är 313 fiskar på 3 timmar, helt otroligt!!
 
Men idag så var siffran 0, noll, nada, inget, vi fick inte upp en enda fisk. Eller jo vi fick en liten torsk som var knappt en decimeter lång och inte värd att spara. Men den torsken var inte snäll, han simmade runt så mycket att han trasslade in sig i två olika fiskekrokar så när han väl kom upp fick han med sig ett trassel som gudarna måtte se.
Sen så fick vi bottennapp lite väl många gånger och till och med tappa två linor tack vare det, så vi bestämde oss för att ge upp och åkte in och bada.
Och så klart skulle brorsan bada med kläderna på!!
Efter detta fiske misslyckandet så var vi tvugna att få i oss en matbit. För det gick ju inte gå hem och livnära sig på den mat som vi hade fångat.
Men innan vi tuffa hem den sista biten så besämde vi oss för att göra ett sista försök, fast denna gången med krabb burarna. Men kan ni gissa vad vi hitta??
INGA krabbor och bara en hummer, och hummern får man ju självklart inte ta för det är inte hummersesång. Så att fara hem tomhänt var ingen uderdrift kan man säga.
 
Men men, jag fick en slappdag solandes på båttaket och en underbar middag så jag är nöjd!!

Shopping!!

Hejsan svejsan!!
Jag vet inte hur nu har haft det idag men här på landet har det inte varit perfekt, ganska molnit men varmt. Så jag kom på vad mamma sa till mig i veckan; "Om det blir dåligt väder en dag så kan vi åka och shoppa". Så självklart kom jag med det förslaget och tvinga mamma med till Stenungsund. Fast när vi väl var där så klagade hon inte, hon fick nästan köpt nästan lika mycket som mig.
Det är ju dessutom rea på mycket så det var en del vi fick med oss.
Här är några av inköpen, och ett par jeans.
För en gångs skull så blev det ett par trasiga jeans, har föräldrar som är väldigt emot det egentligen men idag slog jag till.

Brännmaneter....

Hejsan svejsan!!
Jag är absolut inte rädd för mycket och oftast kan jag tvinga mig att göra något även om jag är rädd, men när det kommer till brännmaneter är jag livrädd.
Jag klarar inte av dem!!
Brännmaneter är det absolut värsta med havet, och jag älskar vatten. Att bara tänka på deras långa trådar får mig att rysa. Kan tänka mig att jag fått aldeles för många dåliga minnen av dem från när jag var liten att jag inte klarar av dem nu.
och om ni alla har kollat i havet just nu så är det ju tusentals av dem på ytan!!

Tillbakablick 5

Hejsan svejsan!!
Efter en lång dag i Portsmouth så var det stranden och grillnig som kallade!!
Men innan denna marsmellows grillningen så måstede vi ju ha lite kamerakul med olika hopptekniker.
 
         Sen så kom marsmellowsen fram.               Och det ska alltid vara någon som ska bränna sitt!!
Baddags!!
I solnedgången!!
<3

Krabbor

Hejsan svejsan!!
Inte visste jag att man faktiskt kunde göra så mycket på bara en dag när man ska ha semester. Man börjar med att ligga vid stranden och sola och sen så är man ute på havet och lägger i krabb burar.
Inte för att jag klagar för jag gjorde ungefär samma saker på båda platserna. Går nämligen att ligga på taket och sola på den båten, och som jag har berättat innan, alltid högst upp eller längst fram på en båt.
Sen så ska vi ta upp och kolla burarna idag.

Veckans låt

Hejsan svejsan!!
Ny vecka vilket betyder ny låt, och idag har jag valt ut en ganska okänd sångare. Hon är enbart känd från när hon var yngre och gjorde egna låtar på youtube.
Hon heter Sofia och har artistnamnet Sofijah. Dock så gör hon inga fler låtar och vill helt att alla hennes gamla ska försvinna, men hennes låtar har betytt ganska mycket för mig och jag tycker att dem ska finnas kvar.
Här är min favorit.
 
Alla hennes låtar handlar ganska mycket om mobbning och att inte må så bra som tonåring.
Nyligen har jag kommit ifrån en ganska mörk och jobbig period i mitt liv och när jag lyssnat på dessa låtar har jag känt mig lite bättre.

Dimma

Hejsan svejsan!!
När vi bestämde oss för att åka ut på havet för att äta förväntade vi oss inte detta.
Det är så dimmigt att man knappt ser något. Vi blev lite förvarnade men ingen förutsåg att detta skulle bli detta.


Så nu åker vi runt på olika öar för att hitta den mints dimmiga resturangen. Tänk att det kunde bli så här mitt på sommaren.

Gästmiddag

Hejsan svejsan!!
Som jag berättat så hade vi fullt med folk här igår, även om då inte alla kom. Det var nämligen en sjuk och på Marstrand där några bor hade det brunnit så dem var rätt trötta.
Men förutom de "småsakerna" så var det som vanligt, fullt med folk som snackade och åt tillsammans.
Det blev även lite av en invigning av våran färdigbyggda altan. Ni ser den inte så bra för det är den på andra sidan, men pappa har varit riktigt duktig med den.
Jag fick dekorera som vanligt medans pappa och brorsan dukade och sätter fram bord och stolar, medand mamma gör klart det sista på maten.
Vi delar alltid upp arbetsuppgifterna så allt går så smidigt som möjligt, dock så gör det att vi iblanf blir färdiga lite väl tidigt. Igår han vi till och med åka ner till havet och ta ett dopp innan alla kom.
 
Ikväll blir det en tripp på sjön, och det kommer det nog bli ganska mycket av denna veckan dels för att det ska bli jättevarmt och dels för att alla ska vara lediga. Min bror har semester denna veckan och jag har en veckas uppehåll på fotbollen tills på måndag.

Släckt och vänner!!

Hejsan svejsan!!
Idag är det dags att fara till landet, eller ja inte riktigt än för först måste jag träffa mina vänner.
En av dem har nämligen precis kommit hem från skåne och vill gärna träffa mig och en till. Så idag blir det tjej träff.
Men sen så måste jag ta bussen till sommarstugan, vi skulle nämligen ha gäster imorgon. 
Tydligen skulle hela släkten komma imorgon och även några vänner så vi kommer bli ganska många. Fick först reda på detta idag och blev lite chockd, det är ganska sällan som vi bjuder in alla samtidigt. Det brukar bli lite väl många så då är det lättare att bjuda några i taget, men nu blir det annorlunda.
 

Slutspel

Hejsan svejsan!!
Idag började slutspelt och vi fick våran revarns på Krokängsplanen som vi förlora på igår. Vi vann nämligen mot första laget med 5-0, riktigt nice!!
 
Dock så varade inte glädjen allt för länge då vi gick ifrån nästa match med förlust vilket betyder slut på cupen för oss.
Spanjorerna van mot oss med 3-0, riktigt segt!!
Vi har haft väldigt oflyt i vårat spelande under denna cupen. Att vi vann den första matchen med så mycket var bara för att de inte var ett så bra lag, vi kunde spela runt dem men med lite bättre lag klarar vi inte av det. Alla har inte riktigt tekniken för det, eller snabbheten så då blir det lättare för det andra laget att läsa spelet.
Gräsplanen på Slottskogsvallen var i alla fall väldigt fin i sig att spela på.

Fototävling

Hejsan svejsan!!
Nu kommer detta som en chock för mina läsare men jag hade faktiskt tänk att vara med i en fototävling på Johanna Fåglunds blogg. 
Efterson jag aldrig brukar göra något sånt här kände jag att det var roligt att prova, och ni mina kära läsare får se en av mina bilder som jag är otroligt stolt över.
Inte ens tagen med min dåvarande inte existerande systemkamera.

Sista gruppspelsmatchen

Hejsan svejsan!!
Senare match idag, men inte hjälpte det att man fått sova ut för vi förlora ändå. 2-1 till dem vilket betyder att vi hamna trea i vår grupp och kommer bara komma till B slutspel om vi vinner imorgon.
Om matchen vet jag inte riktigt vad jag ska säga, vi är bra men jag tror nästan att vi är lite väl självsäkra ibland. För att man ska vinna i en turnering som denna krävs vilja och riktigt kämparglöd, och vi saknar det lite. Det krävs inta att bara vissa har kämparglöden, när man spelar som ett lag behöver alla ha den.
 
Denna matchen kändes extra jobbig för mig på bänken. När man vet att det är en viktigt match om man bara får titta på blir man så nervös att det inte går att sitta still.
Man vill bara in på plan och möla ner alla i ens väg och göra mål. I för sig så vet jag om att jag inte skulle klara av detta, men man kan ju alltid drömma.
 
P.S.
Fick en liten förfrågan om varför jag alltid skriver "hejsan svejsan" i början av varje inlägg.
Varför jag för detta kan jag inte riktigt förklara, känns bara skönt att ha en startfras. För om jag vet vad jag ska börja att skriva så brukar det flyta på lättare sen.
Dessutom, vem blir inte glad när någon hälsar på en?? ^^

Match 2

Hejsan svejsan!!
Tänkte uppdatera er om dagens match. Vi vann!! 2-1 med en rikitigt svettig match.
Motståndarna satte in sitt mål innan ens 5 minuter hade gått, snacka om att vi blev sura. Vi började spela ordentligt och även om det var en plan med vanligt gräs så studsade inte bollen konstigt.
Även om nu planen var bra och vi fick igång vårat spel ordentligt så ville inte bollen in. Börbannelsen som ligger över oss kom som vanligt, tre bollar som antingen gick i ribban eller i stolpen. En till och med gick i ribban, på målvakten och ut, man kände verkligen "kunde inte den studsat in istället".
 
Men i slutet så vände sig våran tur och i de sista 10 minutrarna så fick vi en straff, och den gick in!!
Hela laget fick en riktig kick i arslet efter det och vi kände att det inte var över, vi kunde ta detta. Sen efter en omplasering av uppställningen så pressade vi på ännu mer och lämnade försaret lite bräckligt, och i detta faller lönade det sig. Sista minuten fick vi in ännu ett skott på mål som gick in. Nu var det inget som kunde stoppa oss, vi skulle vinna denna matchen.
Och så klart gjorde vi det!!
 
Så när det kommer till matchen imorgon så kan vi antingen vinna eller spela lika, oavsett så kommer vi till A-final.

Invigning

Hejsan svejsan!!
Igår gick jag för första gången på Gothia invigning. I för sig så var det första gången jag spelade också men jag har även aldrig varit i stan när invigningen varit, och herre gud vad mycket folk!! 
På riktigt, visste inte att Göteborg kunde bli så fullt, när du försökte komma fram någonstans så gick du in i minst tre personer. Sen så tappa man bort varandra direkt. Jag som inte gillar storstäder och själv anser att Göteborg inte känns som en stor stad fick lite av en chock.
Dock så var invigningen rätt kul att se, även om den var ganska enformlig. Det var meningen att man skulle visa upp alla länder, men eftersom det är så otroligt många länder så var de tvugna att ha med lite sång-och dansnummer.
Arenan var nästan helt fullsatt av alla lag och människor som ville se.
El gran finales var rätt häftig också, rejält med snygga fyvererier som sedan lämnade efter sig denna härliga lukt. Vet inte varför men tycker faktiskt att lukten som bildas efter man avfirat fyverkerier är rätt härlig.
 

Första matchen

Hejsan svejsan!!
I morse blev det ingen sovmorgon, vet ni varför?? För det borde ni.
Idag så börjar nämligen Gothia och våran första match, dock så är det inte så mycket att tala om. Vi förlora mot ett skånskt land (de jäkla skåningarna) med 1-0.
Vårat lag var inte tillräckligt taggade, vi vet hur vi ska spela men ingen ville riktigt göra jobbet. Dessutom så hade de andra laget en rätt stabil backlinje som var svår att ta sig igenom.
Vi fick inte ett ända ordentligt skott på mål, bara sådanna som man ska göra instick på men inget gjorde dem insticken så då är bollarna helt värdelösa och målvakten tar dem hur enkelt som helst.
Jaa det finns inget att göra åt denna matchen, det är bara att glömma den och fokusera på nästa som är på samma plan imorgon.
Som ni vet så är jag målvakt, men i denna cupen har jag bara blivit bara andra målis.
Att vara anadra målis innebär att jag inte kommer att spela förrens första målisen blir skadad och det är inte alltid så troligt. Om jag har otur så kommer jag inte få stå en enda gång, men man vill inte heller önska den andra målvakten en skada.
Så mina snygga fotbollsskor får hålla sig rena denna veckan!!
Ikväll så är det dessutom invigning som man ska går på. 

Tillbakablick 4

Hejsan svejsan!!
Efter en lång vistelse enbart på Isle of Wight så åkte vi båt över till Portsmouth där det fanns en hel del skoj att göra.
För dem som orkade var ariktigt turister så kunde man betala för att åka upp i detta torn, jag skippa det dock.
Vattnet försvann också när vi var där!!
Och underbara gatunamn hittades.
Nya poaser upptäcktes!!
Samtidigt som någon annan försökte lära sig läsa.
(Ser ni vad som pågår i väskan där bak??)
För att få den bästa avslutningen på dagen tatuerade jag mig inte.
#justbecauseyouhaveto

Chock

Hejsan svejsan!!
En chock har drabbat denna familjen, eller ja, chocken har nog drabbast mest min mamma.
Det är nämligen så att jag inte ska följa med till sommarstugan denna veckan som det var planerat. Jag ansåg att det var enklare att stanna hemma och ta busset till planerna istället för att pendla ända från sommarstugan.
Detta tar inte min mamma så bra, hennes son (min bror) har jobb nu också så han är hemma, och nu ska även jag stanna. Hon ska helt enkelt lämna båda sina små barn helt ensamma i ett hus för att klara sig en hel vecka. Ingen som ser efter dem, ingen som lagar mat till dem eller kanske det viktigaste, ingen som tvättar åt lilla Hanna. Min mamma är nämligen galen i att tvätta (enligt min åsikt), men det är också lite bra då jag inte har tusen träningsplagg, även om det känns så ibland.
Älskade mamma!!
Jag måste erkänna att det inte bara är lite chockande för mamma, jag är också lite omtumlad. Var till och med tvungen att göra en inköpslista till veckan.
Fast min bror är nog väldigt glad över att jag stannar hemma för nu måste jag ju laga mat. Han skulle vara för lat för att verkligen lägga ner någon timma för att laga mat, men ajg är så illa tvungen då jag ska träna. Gothia drar ju igång på måndag morgon för mig. Ska ända bort till Sälöfjordsplanen, fast det är inte så svårt då en spårvagn går raka vägen dit.
 
Men innan man kan starta att spela måste man gå genom en ID kontroll och få ett Gothia band. Detta ska vi göra idag, så snart ska jag dra ner till Heden för att träffa resten av laget och skaffa band.
Om man inte har detta bandet så får man inte spela, så det är allt till att behålla det på och även duscha med det.

Träning

Hejsan svejsan!!
Ännu en dag ännu en träning, ska nämligen snart åka till Tunnered för att laget ska prova på att spela på vanligt gräs.
Vår tränare bor nämligen där så han visste om denna gräsplanen. Det är faktiskt rätt svårt att hitta en bra gräsplan, dem flesta är bara leriga men denna skulle inte vara det. Och eftersom våran tränare bor där och det är mitt på dagen så har han lovt oss att han ska grilla, så medans vi byter om och tar oss ett dopp så ska han fixa mat åt oss. Nice!!
Först två timmars träning, dopp i en sjö där och sen grillat, låter inte fel va??
 

Boktips

Hejsan svejsan!!
Idag är det träningsdags igen, men idag kommer jag inte att komma tillbaka till sommarstugan. Jag har nämligen ganska tidigt träning imorgon så då är det lättare att stanna hemma över natten.
Annars idag så har jag inte gjort så mycket, sov lite extra länge idag tills jag upptäckte att det var hur bra väder som helst och satte mig ute för att läsa en nyutkommer bok.
När jag var i England så var nämligen min farmor och farfar så snälla att köpa en bok som skulle komma ut. Den heter Nemesis och är sista boken i triologin Starcrossed. Böckerna är baserade lite på grekisk myologi, men det är ändå ingen faktabok. Huvudpersonerna är nämligen halvgudar.
De grekiska gudarna kom nämligen ner till jorden förr i tiden och skaffat barn med dödliga, men dem har blivit fångade på olympos så dem inte kan komma ner på jorden något mer och förstöra som dem gjorde innan. Men en profetsia hotar att släppa dem fria.
Tycket serien är jättebra och mycket värd att läsa!!
Och nu när alla böckerna är ute så behöver ni inte vänta så länge som jag behövde då jag hitta serien så fort första boken kom ut. Var rätt irriterande att läsa klart den och sen behöva vänta ett helt år på nästa.

Måla

Hejsan svejsan!!
Nyligen hemkommen från stranden, eller ja jag har legat på berget inte på stranden. När man ligger på bergen så är man lite gömd så jag kunde även sola topless. Tycker det ser rätt fult ut med alla dessa vita bikinilinjer så då är det bra att man kan sola topless.
Men som jag sa förut så tog jag med mig pennor och papper, så det blev en liten bild gjord.
 
Pappret råkade bara inte bli fullt fylld med färg.
När jag målade så råkade det vara så att jag satt med ryggen i solen hela tiden, så nu är inte min rygg fullt frisk, fast jag har inte brännt mig allt för mycket heller.

Sola och måla

Hejsan svejsan!!
Idag är ännu en underbar soldag vilket betyder ännu ett perfekt tillfälle att sola. Men det är även ett rätt bra tillfälle att få prova mina nya pennor som jag fick på skolavslutningen.
Tänker nämligen ta med mig mitt ritblock och måla av lite av miljön där nere vid havet. Får bara hoppas att jag är tillräckligt duktig för att göra miljön rättvis, men övning ger ju färdighet!!

Veckans låt

Hejsan svejsan!!
Jag vet att det var ett tag sen jag lade ut en veckans låt, men det går inte att göra över telefonen som vissa kanske vet.
 
Men här kommer den, "Can't be tamed" med Miley Cyrus.
Jag vet att många har slutat att gilla henne efter man fått reda på hur hon uppträde för några år sen, men jag anser att man måste skillja på själva artisten och artistens låtar. En sångare kan ha underbar röst men den sämsta personligheten, men man kan ju ändå lyssna på henne/honom.
 

Tillbakablick 3

Hejsan svejsan!!
För er som kanske minns World championship, eller ni kanske minns "croded football". Men vilket som så här kommer lite fler bilder.
Riktigt tuff taktiksnacka här!!
Samtidigt som man kollar in motståndarna.
Sen så blir det första promenaden i havet, (för första gången hade jag kläder på).
Inte bara jag som hade skippat badkläder första gången.
 
Mina kära skåningar!!
Och beach vollybollen var väl kanske inte så bra, blev mycket bättre när jag började spela!!
 

Begravning

Hejsan svejsan!!
Idag har jag inte gjort annat än bara vila.
Det har varit första dagen då jag faktiskt inte haft något att göra. Visst hade jag kunnat skippa att åka ut med båten, men hallå båt!!
 
Har hittat lite olika platser att bara ligga och slappa på, bland annat vid havet och hos min farmor och farfar. Och när jag kom dit kom jag precis i tid till en ganska stor tuppbegravning. Farmor och farfars grannar föder nämligen upp höns, och idag så hade han en byggare för att hjälpa honom att bygga en altan som i sig hade med sig två hundar.
Dessa hundar var snälla så ingen misstänkte att en av dem skulle smita in i ett av hönshusen och bita ihjäl 14 tuppar, eller ja de flesta var tuppar. Två överlevde medans resten hamnade i en tumma som ska eldas sen.
 

Bååååååt!!

Hejsan svejsan!!
Var jag än är påväg eller i vad jag än färdas i verkar jag somna nu för tiden. På båten idag låg jag nämligen och solade på akterdäck, och gissa vad, jag somnade. Språkresan har verkligen tröttat ut mig, men jag vill ju följa med överallt så då får det väl bli lite tupplurar på konstiga ställen.
 
När det kommer till olika fordom så är båt min absoluta favorit. Jag bokstavligt talat älskar att åka båt, men jag har mina speciella platser där jag vill sitta på en båt.
På en vanlig båt vill jag alltid sitta längst fram i fören. Jag vill alltid vara längst fram och känna vinden i håret och sitta högst upp.
Om båten dock är en innombordare så vill jag alltid ligga på taket, så högt upp som möjligt precis som en katt. Varför har jag dock ingen bra förklaring till, jag bara känner mig så bekväm på dessa två platserna.
Fort ska det också gå, snabba båtar är häftiga. Tyvärr har jag aldrig varit på en riktigt snabb båt även om en vi kände hade en förut.
 

Tillbakablick 2

Hejsan svejsan!!
Nu hade ja tänkt förtsätta där jag slutade i min återblick på språkresan.
The Needles som jag berättat om var vi på två gånger, vilket var väldigt onödigt tycker jag.
Vart du än gick och i vilken liten stad du än var i så fanns alltid minst en kyrka.
Allt detta kom såg vi när vi åkte på en bussruntur runt ön, kanske inte de roligaste rundturen men helt okej.
 
Lite work out utanför något slott.
En morgon promenad i en nationalpark.
Ops!!
Tror nog att vi tog fel väg.
 
Detta var allt för denna gången för fick precis reda på att vi ska ut med båten nu. Och sedan blir det hem till stan för att byta om till träning.
 

Gothia cup

Hejsan svejsan!!
Det räckte inte med att jag nu har skadeförebyggande övningar från min skola, utan när jag kom hem så ringde min tränare. Han berättade att den målvakten som varit reserv för en cup hade tackat nej och att jag stod på tur.
Om jag tackade ja (som jag självklart gjorde) så innebar detta att det är riktigt hårdträning på måndag inför Gothia cup.
Det svåra med detta är bara att jag är på landet, utan fotbollskläder och det tar mer än en timma till träningen härifrån. Fast det som är bra är självklart att jag får ordentlig träning innan jag gör mina övningar.
Sen att min hals ska hålla för detta är något jag ska ta hand om, får införskaffa halstabletter, dricka lite extra varmt även om det är vamt och inte prata allt för mycket.
 
Men jag ska göra det bästa av allt, för när man verkligen vill något så kan man fixa allt!!
Där försvan stor del av mitt sommarlov!!
 

släktträff

Hejsan svejsan!!
 Man hinner knappt vila upp sig här hemma heller innan det är dags för en liten släktträff. 
Min moster hade nämligen bett alla från hennes sida av släkten att komma och hälsa på och äta lite. De har nämligen flyttat till Schweiz och kommer hit till Sverige lite då och då på lov och högtider.
Även om jag är rätt trött så bestämde jag mig för att följa med och träffa mina kusiner, det var ju ett tag sen jag såg dem. Dessutom var det ett perfekt tillfälle att få berätta om min språkresa utan att behöva upprepa samma berättelse femti gånger.
Det var även perfekt väder för att vara hos dem, de har nämligen inte något speciellt stort hus här i Sverige så allt var dukat utomhus. Tänk om det hade regnat idag istället, då hade det inte blivigt någon rolig släktträff.
Här är mina fina schweizare!!
 

Gymnasiet

Hejsan svejsan!!
Det första som man hittar när man kommer hem i lördags är självklart ett brev från skolverket. För er som inte fattar vad detta innebär så ska jag försöka göra det lite enklare för er. Jag är 16 år nu och har gått ut högstadiet, förstår ni??
Jag hoppas det, för det innebär beskedet om antagningen för gymnasievalet. När jag öppnade brevet och gissa vad det första som jag ser är??
JAG KOM IN!!

Gud vad glad jag känner mig och idag får jag ett annat brev om min antagning till elitfotbollen. Eftersom jag blivit antagen på skolan har jag även blivit antagen för det men detta handlade om förberedelser. De hade nämligen skickat ut olika träningspass som ska vara skadeförebyggande.
PÅ brevet skrev dem att dem är vara att många får belstningsskador och därför ger dem ut olika övningar som dem skriver att jag ska gör afyra gånger i veckan. Så nu blir det hårdträning som börjar på måndag. Eller inte allt för hård träning för min röst håller nästan på att försvinna av någon anedning.
Fick fem papper på liknande övningar för att förebygga sakdor.
 
Vilken skola jag ska gå på nu??
Vet ni inte om det eller??
Jag ska gå på Bearnadotte gymnasiet samhäll/bereende som har uniformsinrikning och min älskade elitfotboll.
 
Skolan börjar i agusti sen och gissa hur taggad jag känner mig inför det!!

Sol och hav

Hejsan svejsan!!
Om ni undrar vad jag hittar på min första dag hemma så säger nog dessa två bilderna allt.


Jag har spenderat i stort sett hela dagen med att sola. Mina föräldrar har nämligen varit i soliga Spanien under tiden jag har varit i det inte allt för soliga England, och dem är jätte bruna. Jag måste försöka att komma ikapp dem.
Sen så fick jag även för första gången riktigt ta hand om mig själv. Så nu är benen rakade och hela jag insmord i rätt sorts kräm på rätt sorts ställe.
För att riktigt avsluta dagen nu så ringde en kompis för han ville ha med oss ut på havet, och det är där jag befinner mig för tillfället.

Tillbakablick

Hejsan svejsan!!
Jag kunde tydligen inte sova allt för länge även om jag känner mig matt. Men det blir bara till fördel till er mina kära läsare, för jag har nämligen tänk att visa er lite av har jag har haft det i bättre bilder.
Som jag kanske har berättat så var jag tvungen att blogga enbart från mobilen, var av då alla bilder kom från mobilen och inte blev dem bästa.
 
I början använde jag inte min kamera så mycket så jag hoppar direkt till zoo besöket på IOW zoo.
Sexy rakun va??
Söt och väldigt ego get!! Han gorma åt sig all gräs och lät ingen annan få det.
Som ni ser så hade väldigt många kattdjur. Vi fick till och med se när dem matade tigrarna, dock inget specellt han bara tog sin karting med mat och gick iväg.
Som ni ser så hade dem även vit tiger, och om ni tittar lite mer noga så ser ni även att den bara har ett öga. Vita tigrar är det så mycket inavel på så dem får oftast väldigt mycket problem och det var det ena, dem hade varit tvugna att ta bort det.
 
Nu kommer Robin Hill, en liten "äventyrspark". Fast inte så mycket äventyr men ändå roligt att se.
En äventyrspark med kossor och små tåg.
Allt blir bara mindre och mindre.
En by men minihus och mini trakorer.
Vilket godis vill du ha??
Ja detta var allt för detta inlägget, kommer att komma en hel del fler bilder lite senare men just nu måste jag packa igen. Jag ska nämligen till landet så ha det!!

Inköp

Hejsan svejsan!!
Jag fick en liten förfrågan över att lägga upp vad som nytt har hamnat i mina ägor, och självklart ska jag detta. Tyvärr så hade underkläderna och "Monday sucks" tröjan hamnat i tvätten redan, men dem har ni nästan redan sett ju så det gör inte så mycket.
 
Ni kommer väl ihog London Dungen, berättade jag även att jag fick med mig den bästa presenten till min bror också??
Häftiga va??
Sen så blev jag även stammis på Body Shop, (där jag aldrig annars brukat shoppa).
Det blev dem body butter (en till mamma) tre små bodybutter till när jag ska resa och en nattkräm.
Sen så hitta jag en ny favoritaffär vid namn clarie's. Det var en smyckes, smink och lite hår butik. Ni ska bara veta hur svårt jag hade det att ta mig därifrån utan att inte köpa något.
 Denna sorts örhänge är något som jag har sett på andra innan och som jag anser är väldigt snyggt, men jag har haft lite svårt att hitta det men nu så äntligen!!
Man fick två extra ringar att ha på örat tillsammans med det andra men ansåg att det såg snyggare ut att ha för sig själv.
Örhängerna blir bara snyggare och snyggare.
Jag hitta dessa två saker som jag har både letat efter och trånat efter från hemifrån. Fast nail art penslarna har jag inte hittat hemma och nagelfilen har jag tyckt var för dyr, men denna var både snygg och billig så självklart att jag slår till.
Ja glitter och glamor, med en tuch av lite kedjor. Allt från min favorit affär clarie's.
Här får ni det stora inköpet från Abercrombie. När man betalar där betalar man inte för klädesplagget utan för märket och parfymen som fortfarande sitter i tröjan.
 
Nej nu känns det som om jag har köpt för mycket när jag gör så här, eller har jag kanske köpt för lite??
Men här kommer i alla fall den sista sakt som jag kan komma på att jag som jag har köpt som är värt att se. Resten av inköp handlar om mat, godis och en kudde så som sagt, inget speciellt att visa.
En ny plånbok från Primark (något liknande till svenska ullared, billiga kläder och lite skönhetsprylar).
 
P.S. ledsen för lite väl suddiga bilder när jag varit borta men min mobilkamera är inte den bästa.

Hemma

Hejsan svejsan!!
"Borta bra men hemma bästa".
Det ordspråket passar väldigt bra på mig just nu, och även citatet "mammas mat är alltid bäst". 
Jag har nämligen äntligen fått riktigt hemlagad mat och inte något halvfabrikat direkt från affären. Som ni kanske förstår så är maten i England något jag inte kommer att sakna.
 
På flygplatsen påväg hem kände man verkligen hur suget hem kom bara mer och mer, men det smärtsamma farvälet försökte jag få överstökat så fort som möjligt. Att säga hejdå till alla underbara människor därifrån smärtar. Jag kommer att sakna dem alla, även min kuddtjuv till skåning.
Men tack vare all denna teknik så kan man ju självklart fortsätta att hålla kontakten. Men ni vet själva hur annorlunda det är att bara chatta över datorn än när man pratar ansikte till ansikte.
Och detta är bara vi svenskar som var med.
 

Skiljas

Hejsan svejsan!! Idag är det resedag och jag ligger och väntar på att gå ner till frukosten. Alla som vill ska nämligen mötas upp där 8:50 och säga hejdå, så ska jag vara ärlig så kommer nog alla vara där. Detta är för att beroende på vart du ska åka i landet så åker vi olika tider. De från Stockholm och Finland ska nämligen åka sent så dem får även några timmar till i London, medans vi från Göteborg och Skåne ska åka vid 12.Det känns så otroligt sorgligt, jag vill inte skiljas från alla. Att säga hejdå till alla känns så jobbigt, dem kan ju följa med mig och bo i Göteborg så behöver vi inte skiljas. Perfekt lösning!! Jag vet redan nu att jag måste träffa dem igen, det svåra är bara allt resande. Dock så har vi bestämt att jag och två till som jag bott med ska mötas upp i Stockholm en dag för en återträff. Det är finnen, en skåning och jag så Stockholm ligger ganska i mitten, perfekt.

Shopping

Hejsan svejsan!!Efter de bästa timmarna någonsin inne på The Dungens så blev det shopping. (Man fick ta ett kort innan man gick in)Även om jag sagt att det inte är min stil med alla dem här stora affärerna så blev jag inledd dit och inspirerad. Jag fick både med mig underkläder från Victoria Secret och en tröja från Abercrombie. (Hunden är också från Victoria Secret men man fick den gratis när man handlade på ett ställe)Dock så var inte just detta stoppet så populärt när det kom till mina anhangare. Men jag blev glad för nya underkläder, också för att fira detta så måste jag lägga upp en trosbild!!Ja detta är vad som händer när man är uppe efter läggdags.P.S. viktig information, jag måste köpa en till väsla imorgon.P.S.S. jag vill inte säga hejdå till alla imorgon, jag vill att dem ska stanna hos mig för alltid!!

Dungens!!

Hejsan svejsan!!Även om man är 45 minuter för tidig så är kön kanske 20 meter lång bara för att komma in i London Dungens. Sen när man bara ser det utifrån ser det nästan ut som en biosalong än någon läskig håla.Jag är lite spänd och jag hoppas verkligen att det slår mina förväntningar, till skillnad från vad the gostwalk gjorde. För 24 £ är ändå en del så då vill jag ha läskiga historier och kostymer.

Dungens

Hejsan svejsan!!Dags för en hotellfrukost, ja faktiskt så var inte STS så snåla så det blir hotellfrukost. Håll bara tummarna för att den är ätbar och inte bara en massa bönor i sås.Idag så ska jag gå ner i London Dungens, eller rättare sagt, förhoppningsvis få gå ner dit. Det var nämligen så fullbokat där att vi inte kunde få en egen guidad grupp, så för att komma in nu måste vi stå i kö. Jag väljer faktiskt att köa idag för ingen av dem andra alternativen låter lockande, British museum eller Madam Thysos. Vill inte se vaxdockor eller engelsk historia, jag vill bli skrämd hehe. Här i England så har dem inte heller denna regeln som säger att de anställda inte får röra en, det blir mycket läskigare när de rör en ju.Sen så ska vi även få gå och shoppa, och jag måste köpa mig en liten väska att ha på planet för min stora är full. Fast även om den är full så ligger den inte på över 20 kg så jag ligger bra till.London eye, och mitt eye!!

London

Hejsan svejsan!!Nu ligger jag äntligen på hotellet, fötterna verker och magen är fullproppad med allt möjligt. Vi har gått på rundtur runt i London vilket var bland det tråkigaste jag gjort på denna resan.Jag förstår inte riktigt hur vissa kan bli så otroligt exalterade över att kolla runt i London. Visst kan det vara fint men när man inte längre vet vart man är och fötterna verker så är det inte lika roligt.Men jag ska inte klaga för när man inte vet exakt vart man är kan man hitta och göra de mest roliga saker. Ser ni att dem har en foto shoot på andra våningen på bussen?? Häftigt va?? Hotellet vi bor på slog även mina förväntningar, även om toaletten inte går att låsa och duschen är bredvid sängen så är det mycket bättre än hos värdfamiljen. Äntligen slipper jag metallsäng och har fått en riktig madrass.Här ska vi nu sova i två nätter och på fredag vid 12 åker vi till flygplatsen. Men innan det ska vi hinna med en hel del. Bland annat ska jag gå på Oxford Street och kolla även om jag då inte har så stor lust att shoppa i en storstad.

Reser

Hejsan svejsan!!Klockan är nu halv sju och allt är packat. Det är bara att vänta på taxin som ska komma vid sju så lämnar vi detta hus för alltid. Lite sprgligt men också lika skönt, speciellt efter igår.Detta hus och familjen är väl det som jag kommer sakna minst.Men mannen i huset var i alla fall vaken för att säga hejdå vilket var mer än förväntat, så det får han lite plus i kanten för.Vi flyttar nu, good bye!!

Runtflyttning igen.

Hejsan svejsan!!Har nyligen packat iordning alla mina saker, behöver bara ta ur lite kläder för att ha på mig imorgon. Det känns konstigt att åka, speciellt efter ikväll och då syftar jag inte på resturangen vi var på. Precis innan vi skulle få våran mat fick jag ett sms där det står att dem har flyttat två av våra resväskor för att vi måste byta rum sista natten. (Liksom sista natten!!). Ni ska inte behöva höra så mycket detaljer om detta men vi har haft en "liten" diskussion med värd familjen, för seriöst, du vill inte att vem som helst går och rör dina saket.Som tur var så var det inte mina saker som behövdes flyttas, utan det var dem som kom hit samtidigt med mig som bor en våning ner.Man blir lite irriterad och speciellt när dem behöver packa om allt, för familjen vände helt och hållet på väskan så sakerna rörde till sig. Så nu bor vi sista natten fyra i mitt rum, och det är inget fel på det men dem hade kunnat förvarna oss att alla skulle behöva flytta runt innan.Annars så var middagen på den riktiga resturangen god!!

Vart tog tiden vägen??

Hejsan svejsan!!
Nyligen har något gått upp för mig, jag åker ju hem imorgon. Det känns nästan fel, nu när man faktiskt har hittat dem små sakerna som gör att man trivs varje dag.
Visst saknar jag hemma, mamma, pappa och allt, faktiskt till och med min bror. Men detta är också ett hem nu även om maten är kass, sängen gjord av enbart metall och familjen har jag knappt hunnit lära känna.
Sen dem som jag har bott med så nära med i snart tre veckor kommer jag antagligen inte att se mycket av. Det är lika sorgligt det. Till exempel hon från Finland, hur ofta kommer jag träffa henne liksom?? Jag är aldrig där och hon aldrig i Sverige. De andra är lite lättare eftersom dem faktiskt finns inom lite kortare avstånd men ändå.

Ikväll är det en liten avslutningsmiddag om man ville betala. Först tänkte jag bara på ordentligt med mat men nu känns det mera för att säga lite hejså till alla.
I London kommer vi att ha tid att umgås också men man har fått välja på vad man vill göra så då blir man lite mer delade.

Göra vad man vill

Hejsan svejsan!!
Skolprovet avklarat och även fotot på alla. Oturligt nog så får vi inte reda på resultatet förens imorgon, eller rättare sagt, vi i min grupp får reda på det imorgon när alla andra fick reda på det idag.
Men det känns ändå helt okej även om provet gick ut på att göra två saker som jag hatar. Ena var fonetisk skrift och andra var att sätta in ord i meningar, vilket jag hatar....
Men aja bilderna är i alla fall bra, förhoppningsvis.

Efter det skulle man gå på bio om man ville, men bio anser jag att man kan göra lika väl hemma så det blev ledighet istället. Ledigheten lönade sig dessutom, eller kanske inte för min plånbok men för mig.
Jag råkade dessutom fixa varsin present till mamma och pappa även om jag inte planerat det.
Bodyshop gick också i konkurs på grunt av STS-are, en hade fått fem bodybutter för 15 £ och detta spred sig mer behöver jag inte säga.


Så här slutade det för mig och min kompis. (Om ni nu undrar varför lite är suddigt så står det redan ovan*).
Vi tog även en buss i 20 min över ön för att hitta en speciell present till hennes kompis och då hittar man denna.

Enorma lolli pops!!
Ni ser väl hur långa dem faktiskt är??
Sen så tog vi en rejäl middag på Mc Donken för att avsluta dagen, eller ja avslutningen var väl mer nu när vi river huset. Ska inte gå in på detaljer men man kan tydligen inte ha krig över en kudde i trappan. Men hålet i trappräcket är fixat nu.

Prov

Hejsan svejsan!!
Idag var det ledig tid på morgonen så jag bestämde mig för att ligga i sängen en liten extra stund, bara för att jag inte kunde sova mer. Rätt irriterande när kroppen vägrar somna om när man vill sova. Men jag fick fixat naglarna istället för nu har alla nail pearls åkt av. Det såg rätt snyggt ut utan pärlorna också men jag ville byta.
Men den stora saken idag är det "efterlängtande" provet idag. Det skulle egentligen vara imorgon men dem ändrade så att vi skulle hinna få dem rättade.
Dessutom så ska vi ta ett gemensamt foto på oss alla (precis som alla foton jag redan tagit inte räcker hehe). Så idag gäller det att se snygg ut för det är denna bilden alla kommer att få och minnas för alltid. Dock så hade jag helt glömt bort det, kom på det nu men det gör ju inget då jag alltid är supersnygg!!
Dessutom så slår inget ett par shorts och en "Monday sucks" linne.


RSS 2.0