FN-dag

Hejsan svejsan!!
Någon som möjligtvis vet vad en resolution är, eller kanske hur man skrivet en?? Var lugna, det visste inte jag heller förens vi bestämde oss för att ha en hel dag för att jobba med våra länder innom FN.
Det är nämligen så att våran skola arrangerar två dagar under andra terminen i nian då vi ska göra ett litet FN-rollspel. Vi är mellan 3-4 stycken i en grupp och så tilldelas vi ett land som vi ska representera i vårt FN. Jag och min grupp har fått Kenya, ett land som bara en av oss kan lite om för att han har släktingar långt tillbaka i det landet.
 
Fast även om vi har fått detta land som vi knappt vet något om och som samt ligger väldigt dåligt till ekonomiskt så har vi många förslag på förbättringar som vi har fått med oss andra land på. Bland annat så har vi ganska mycket så Kina för att dem ska stöjda och hjälpa oss, och om ni kanske förstår lite så kan ni nog tänka er att Kina är rätt praktiskt att ha på sin sida.
 
Idag har vi haft en heldag för att arbeta med detta och vi har kommit en bra bit påväg men vi har långt kvar så vi kommer att fortsätta med detta några fler gånger, så ni kommer nog att få höra nått mer om detta.
// resolution=en rekommendation till förbättring som andra partner också stödjer (kortfattat)
 
 

Bad day!!

Hejsan!!
Dagen hade inte kunnat börja bättre än vad den gjorde. Vi skulle ha gympa och för tillfället så har vi dans på onsdagar, inte så att alla ska dansa i salen till musik, nej vi ska vara i grupper och komma på egna danser. 
Av någon anledning så har just jag hamnat med dem mest negativa och slöa killar och tjejer i klassen tydligen. Varför?? Jo för att vi vad dem som blev "över" när alla hade format grupper, alla udda i en.
Först så var jag ändå positiv till det, visst vi kanske aldrig är med varandra men vad gör det vi kan ju ändå göra oss en bra dans ändå. 
Trodde jag då!!
Så blev det inte, vi har suttit och inte gjort något under tre lektioner och när jag väl kom med en dans som jag hade börjat med så avvisade dem den, såklart.Dock så fick det dem äntligen att börja komma på lite eget så vi kom faktiskt en liten bit. Men nu idag så skulle vi fortsätta och hälften av våran grupp var sjuk, självklart!!
Men, men, man får ju göra det bästa av det så jag sa att vi kan ju i alla fall försöka komma på några nya ideer som vi kan testa till nästa gång. Jag kom med ett antar förslag, var av tydligen ALLA vad dåliga enligt en vis person. Kom med egna förslag jag sa, men nej då hon hade inget att komma med utan tyckte bara att alla mina var dåliga.
Bara för att jag är en av de udda i klassen så vill ingen lyssna på mig tydligen för när jag försökte få någoon respond från den andra så skulle han ju självklart ta hennes parti.
Det känns nästan som en sån här dag då bara inget kan gå bra så jag bestämde mig för att gå hem. Skyllde på hjärnskakningen, vilket lite är sant för det var ju inte direkt så att gympan lättade upp den i alla fall.
Har varit hemma ett tag nu, tagit det lugnt och försökt släppa detta vilket inte går så bra. Men har faktiskt fått mer gjort hemma än vad jag vet att jag skulle fått gjort i skolan om jag hade stannat med det humöret.
Hade antagligen bara tagit ut det på någon annan om inte mig själv.
 
Hoppas ni haft en bättre dag än mig!!
 

Målvakten

Hejsan svejsan!!
Idag har jag spelat min första träningsmatch detta året och innan det så var jag på målvaktstränig.
Man kan väl säga att matchen gick ganska bra resultat messigt men det var inte direkt så mycket spänning i den som det kan vara ibland. Resultatet blev 4-1 till oss då det målet jag släppte in i stort sett smekte innersidan av ribban, vilket kan vara ganska svårt att ta om man inte är berädd på det.
En till rolig nyhet efter denna match är även att jag har dragit på mig en underbar lätt hjärnskakning efter att ha slängt mig huvudstupa ner på bollen när det var ca fem pers som försökte ta det. Man kan säga att jag fick lite fötter i huvudet och nu dunkar det och har sig i hela huvudet, får se om jag borde träna imorgon.
 
Något som är ganska konstigt när jag tänker tillbaka på matchen är att jag knappt inte kommer ihog hur den var. Ibland så kan jag ha gjort en snygg räddnign och så minns jag inte ens hur den var, jag bara reagerar. 
Det är det en bra målvakt ska kunna, reagera utan att tänka. Allt ska vara så innött i ryggmärgen att du inte ens behöver tänka på vad du gör, för ibland så kan det handla om enstaka sekunder som du måste kunna handla på.
Om du skulle prova på att ställa dig i målet så som jag gör skulle du förundras över hur mycket du kommer att behöva fokusera på samtidigt. Du ska hålla rätt avstånd från målet samt stå i rätt linje så du täcker så mycket som möjligt, du måste hålla koll på dina backar och diregera dem ifall du ser om en motståndare står fri och sen när bollen kommer ska du backa in i rätt takt, inte för snabbt men inte för långsamt heller för då kan motståndaren dribbla av dig. När du väl börjar backa in i mål så måste du börja ta snabba beslut också, inget tvekande!! Sak su ner och slänga dig framför fötterna på motståndaren eller anser du att motståndaren har för bra kontroll på bollen så du måste vänta in hennes drag.
Ja, det är en hel del att tänka på mina vänner men allt kommer med erfarenhet och jag har spelat fotboll i typ 8 år nu så det sitter långt inne i ryggmärgen nu, bollen först och säkerheten sist!!
 

Dator igen

Hejsan svejsan!!
Har precis kommit hem från skolan och har goda nyheter!! Jag har nämligen ÄNTLIGEN fått tillbaka min skoldator, den har varit trasig i ungefär 6 veckor och om det inte är lång tid att vänta på att sin skoldator ska bli lagad så vet jag inte vad. I vanliga fall så brukar dem vara lagade redan efter två veckor men det var så många trasiga innan mig så ja, det tog extra lång tid.
Felet med min dator vet jag inte ens om anledningen till, skärmen på den började bara hel plötsligt att "dansa" runt på man kunde klicka på den men dock så såg du ju inte vad det var du klickade på. Var nästan som att försöka hitta ett mönster när man stirrar på myrornas krig på tvn.
Hehe kanske inte då bad men ni fattar vad jag menar.^^
 
Händer det något mer trevligt idag då??
Och mitt var är ja. Jag ska nämligen äntligen få gå på min fotbollsträning, ni skulle bara veta hur konstigt det känns för mig att jag inte har tränat på två hela veckor!!
Man förstår inte riktigt hur det är om man inte är van att göra det typ 3-4 gånger varje vecka. Det är som en kaffeberoende som inte får sitt morgonkaffe. Men idag blir det till att erövra planen och mitt mål igen!!
Sen så i helgen kommer jag även att få ett dubbelpass så kommer nog att ta igen lite av det som jag missat. Jag ska nämligen på en speciell målvaktsträning i Gunnilsehallen eftersom man sällan får all den målvaktsträning som man behöver när man tränar med laget. Jag dock brukade inte behöva gå på dessa träningar innan (när vi var bara 97or i laget) men nu när vi bytte upp oss så skulle jag tydligen få en ny målvaktstränare men dem hade ingen, FÖRVIRRAD* dom hade ju likosm en innan. Men aja, nu har jag hört att jag faktiskt ska få tillbaka min gamla (YEY!!) igen efter att vintersnön och allt sånt försvunnit, och det har den ju gjort nu så får se när han kommer för han har ganska mycket på sitt jobb annars.
 
Nu ska jag kolla på min Hawaii lite innan min träning börjar så nu får ha det!!

Efter semester kommer jobbet!!

Hejsan!!
Nu är jag tillbaka från soliga Spanien, eller ja jag kom egentligen hem i tisdags men upptäckte att jag hade en hel del läxor, ett prov samt ett bildarbete som jag borde vara klar med denna veckan. Så det var bara att bita ihop och sätta igång, har nu pluggat och arbetat med detta bildarbetet i non stop i två dagar nu och har äntligen blivit klar!! Så nu latar jag mig lite, välförtjänt tycker jag!! Vad tycker ni??
Fast har tagit mig lite raster ibland för att ta mig lite tid att kolla på en serie som jag egentligen har vetat om ända sen den kom ut men hade inte tillräckligt med tid för att följa den på tvn då. Men nu så har den kommit ut på en online film sida som jag kollar på ibland som heter Dreamfilm.se//länk.
 
Ja, nu ska jag berätta lite om hur det var i Spanien.
Det var jättebra och jag bara latade mig och laddade batterierna till ännu 5 veckor till påsklovet. Fast de första tre dagarna kanske inte var så roliga egentligen. Jag hade nämligen redan innan vi reste börjat känna mig lite dålig och det höll i sig, jag till och med han somna i planet innan vi han komma upp i luften :O Det är ovanligt!!
Men belöningen kom och solen höll sig framme och sken resten av tiden ända till sista dagen då det var lite mer muligt. Så sol det fick jag, och brun har jag blivit, kanske inte så brun som jag brukar men ändå så att det syns likosm.
Som sagt, vi gjorde inte så mycket mer än bara vila och tog det lugnt så det blev tyvärr inte så många nya bilder då det inte var något "nytt" som jag inte redan hade tagit kort på. Vi har ju nämligen en lägenhet där nere så vi har ju åkt till samma ställe ända sen jag var typ 1 år. Ni förstår att jag har många bilder från samma platser då.^^
Men något som det blev ganska mycket av var shopping. Oh ja!! Vi hade till och med tagit med oss en elt tom väska bara för detta ändamålen och den var full när vi reste tillbaka, så ni kanske förstår att vi var i rätt många affärer. Fast om man räknar så tror jag faktiskt att min bror fick köpt mer kläder än jag där nere, fast det kan ju också bero på att absolut allt passar honom medans inget vill passa mig. Kläderna där nere är dessutom ganska små och jag behöver egentligen större storlek på kläder än vad man kanske tror när man ser mig på grund av att jag är så pass bred över axlar, bröst och höft (lite på grund av alla muskler). Men det går ju lika bra att köpa smycken, som är väldigt billigt där nere. För om ni har lite koll så ligger Euron ganska lågt för tillfället.
Här har ni en bild på ett av dem absolut finaste (och dyraste) smycket som jag köpte, det är dessutom äkta stenar (minns inte vad dem hette synd nog).
Den röda stenen är var dessutom januaristenen vilket är den månaden som jag fyller år i.
Lite roligt var det för när försälgaren visade mig dem lite billigare halsbanden hade jag kollat på en rosa först (fanns inga röda sånna) men när jag såg dem mindre gick jag direkt till min månadssten utan att jag visste om att den var det.
 
Nu får ni ha det bra så ska jag fortsätta att kolla på min serie!!

Bortrest

Hejsan svejsan!!
Jag kommer att åka bort nu för några dagar så uppdateringen kommer att stoppa nu för lite ängre än en veckan. Men när jag kommer tillbaka så hoppas jag på att jag har många bilder attvisa er!! 
 

Mästervärk

Hejsan svejsan!!
Nu hade jag tänkt och visa lite mästervärk gjorda av denna tjej som ni nu läser om. Vi har nämligen haft ett ganska stort bildarbete som skulle (egentligen) vara inne idag, men dock så är jag inte fullt klar med texten och det är inte många andra heller så vi får lite längre tid på oss.
Här är min första bild som jag är faktiskt mest nöjd över, det är en fallen ängel.
Sen så har vi en lite sämre verition av ett porträtt på Bloody Mary, men det får duga!!
Här har vi bara en lite randome bild på abstrakt konst under en tidpunkt när jag hade bara lite tråkigt.
Och så sist men inte minst, en bild på mig och mitt "underbara" kärleksarbete från 8an. Jag han inte riktigt bli klar med det då men det funkade ju lika bra att bli klar nu. ^^
Ha det gött!!

Min klass

Hejsan svejsan!!
Nu hade jag tänkt och börja berätta lite smått om min klass.
Jag vet inte riktigt om vi är så mycket som alla andra klasser, det känns i alla fall inte så. 
I vår klass så kan alla snacka med alla, och om det är en fördel eller nackdel beror väl på. Lärarna tycker väl det är en "liten" nackdel då det är väldigt få av dem som faktiskt kan få hela våran klass att hålla käften på lektionerna. Den ända som kan det är våran SO lärare, ibland så förstår man inte riktigt varför, hon är bara otroligt bra på att få oss att vara tysta.
Då kan ni kanske också förstå att vikarierna riktigt kallar oss för "the pain in the as"!! Men jag kan förstå dem när vi t.ex. en gång bara spang rätt in och visste att vi bara skulle läsa, drog alla bändar längst bak och satte oss i en enda stor lång rad/klump längst ner. Mycket till läsning blev det väl inte direkt, men läraren sa inget heller så ja, det blev som det blev^^
Eftersom alla kan prara med alla så har man inte så jätte mycket grupperingar, om ni förstår vad jag menar. Visst kan man säga vilka som hänger mest med varandra men den störsa grupperingen i vår klass är faktist jag!! 
Jag och mina närmaste kompisar brukar nämligen för det mesta hänga ihop och göra det vi känner för, inte för att vi hatar klassen eller så utan för att vi har lust med det. Jag gillar att vara rätt galnen och då är det roligare att hålla sig till de andra som är galna, alltså dem.
 
Jag vet inte vad jag ska berätta så mycket mer just nu, ni får väl lära känna vårak klass lite mer genom att läsa om vad jag gör under skoltid, som jag ska försöka skriva lite mer om.
Här får ni en liten bild av min klass under haloween. (Jag gömmer mig bakom bananen hehe)
 
Och nej vi har inga bögar i vår klass, dem hade bara roligt!! xD (Har nämligen fått den frågan innan när jag visat denna bild^^)

Mitt svar

Hejsan svejsan!!
Här har ni mig igen med ett svar på förra inläggets frågor:
"Heeeej, kan du inte lägga upp lite mer bilder på dig själv och berätta om din klass??
 
Och mitt svar till detta är då att självklart kan jag berätta lite mer om min klass och vad som händer där om det är så att det uppskattas, men dock när det kommer till att lägga upp fler bilder på mig blir det lite mer problematiskt. Det är nämligen så att jag inte gillar att ta så mycket egopics, vilket slutar i att jag inte har så många bilder på mig själv (dem har mina kompisar). Samt att jag anser att jag väldigt sällan blir bra på bild så jag gör hellre någon konstig min eller räcker ut tungan åt kameran. En av mina kompisar har hur många bilder på mig som helst, var av kanske två är "normala" bilder (jag har kollar själv!!).
Men jag kan försöka få upp någon lite mer då och då.
 
Så länge får ni nöja er mer en lite äldre bild.
 

Gympa

Hejsan!!
För första gången så ska jag testa denna blogg.se appen, och det är inte allt för svårt. Bara kanske att inläggen inte blir allt för långa.
Just nu ligger jag i alla fall framför tvn och vilar lite efter skoldagen. Hade gympa idag och vi spelade typ frispi softboll, man bara använder en frispi istället för boll. det är jätte roligt men grejen är bara den att vi spelar tjejerna för sig och killaena för sig, och eftersom jag är lite mer tränad än de flesta av tjejerna så måste jag först anfalla och sen så fort som möjligt tillbaka för att försvara. Det går bra men ibland blir det lite jobbigt samt att jag har svårare att få in luft innomhus än vad jag har att få luft utomhus.
Nu får ni ha det bra, och har ni upptäckt att det har snöat igen?? :O


My dance step

Hejsan!!
svetten rinner, andfådd och jag har vattenflaskan precis bredvid mig. Haha nej jag bara skojar, så hårt tränar jag inte. Jag bara dansar lite^^
Det är nämligen så att vi har en uppgift i gympan då vi ska göra en egen dans på 8 veckor och sen visa upp den. Och man kan väl säga att våran grupp har ganska stora svårigheter med detta, vi kommer ingen vart och dessutom värkar alla vara så otroligt negativa till allt ävem om dem säger att dem måste ha bra betyg i detta. Så jag har ett förslag till dem, och det är att vara lite mer positiva, men de är dem ju självklart lika negativa till.....
Men aja, vi tjejer i gruppen tänkte att vi skulle kunna träffas någon gång efter skolan och komma på något, och då föreslog jag idag för mer än en vecka sen. Men hur tror ni att detta gick?? 
Jo rent åt helvete så klart......Jag messade dem och ingen av dem var lediga :O Den ena var på landet och den andra skulle ha gäster för hennes bror fyllde år, så det blev för mig att komma på lite saker själv nu så ska jag visa dem för resten av gruppen nästa gång vi har grupparbetet. Hoppas bara på att dem faktiskt tar in lite av det jag visar och bestämmer sig för att vi kan använda något, så vi inte hamnar tillbaks till där vi började, på ruta noll!!
 
Jag är inte direkt särskillt bra på att dansa eller något sådant, men jag har ju kondisen för att klara av olika övningar så det går väl okej här. Får bara se om dem andra också har tillräckligt med kondis för att klara av det, och att killarna inte tycker att det är allt för tjejiga moves (för man svänger på rumpan ganska ofta), men det är svårt för mig att komma på något annat då jag har höfter och det är snyggt att använda dem!!
 
Här hittade jag en grupp (spansk) som jag har haft mycket nytta av att komma på danssteg. Se efter själv!!
 

Åter här igen

Hejsan!!
Det var ett tag sen ja, men jag kände att jag började få så mycket och har blivit lite allmänt trött efter sjukdommen även om jag är friskt. Så jag tog en liten paus. Men eftersom ni mina kära läsare ville att jag skulle börja igen och att jag saknar det så bestämde jag mig för att börja nu igen.
 
Egentligen så hade jag tänkt att jag skulle kunna börja uppdatera mer nu när jag fått en bra android mobil och laddade ner blogg.se appen, men av någon anledninge blev det helt tvärt om!!:S
Jag är lite konstig ibland!! Men det får ni leva med nu när ni ändå vill ha tillbaka mig.
 
Och vad har hänt under denna senaste tiden, det kan man undra ja. Det har nämligen hänt en hel del och kan inte berätta allt här och nu men kan nämna något lite kort, (så kort som jag brukar skriva då).
Innom fotbollen så har det nämligen hänt en del, för det första så blev jag rekomenderad till mitt NIU program!! Det är helt otroligt, en av de 40 bästa fotbollsspelarna i alla göteborgs regionerna, jag hörde till och med att en som var där kom ändra från Gottland för att provspela!!
Sen så senast igår så var jag även uttagen till en distriksträning. Det är ett lag som bara dem bästa spelarna som spelar i de fyra olika zoner får vara med i, och jag fick provträna där!! Fast får vänta lite och se om jag kommer med, får hålla koll på fotbollshemsidan och se.
 
Sen så är det dem första Nationella Proven i svenska denna veckan som kommer och vi har övar ganska mycket på att skriva olika berättelser. Kanske kan lägga upp en krönika här när jag blir kölar med den också.
Sen så har vi en grej i skolan då vi ska "leka" FN. Vi blir ihopsatta i grupper mellan alla nior och blir utdelade varsitt land innom FN och så ska vi representera det landest alla politiska frågor i en två dagars debatt. Det ska bli jätteskoj men jag är ändå ganska nervös, vi ska nämligen skriva en sak som jag inte minns vad det hette och sen så ska vi även skriva ett inledningstal på just det språket som vårt land har, och gissa vilket land vi har..... jo Kenya!! Och vet ni vad Kenya har för officiellt språk, jo nämligen somaliska, och vem kan det?? Ingen jag känner så det blir allt till att använda google översätt!!
 
Ja det var väl allt för mig idag. 
Nu ska jag parkera mig uppe hos farmor och farfar framför tvn och kolla in melodifestivalen. Mamma och pappa är inte hemma så det blir till att kolla med dem istället, men det går lika bra^^.
Känns som det nästan kom lite väl tidigt, som om det inte var särskillt längesen jag kollade på när Loreen vann likosm, men aja nu får ni ha det gött!!
RSS 2.0