De försöker göda mig!!

Hejsan svejsan!!
Nu är jag hemma igen och bara ligger i sängen och riktigt jäser. Herre gud vad god mat just min familj ska kunna göra hela tiden. Och det är inte bara det att den är god utan det är också 4 rätters!! Aldeles för mycket för min mage.
Jag vet att det är jag som avgör hur mycket jag ska äta men när det kommer äggost som efterrätt och sen tydligen en marängtårta med glasyrfyllning som båda är mina favoriter så klarar jag inte av att hålla mig. JAG BARA MÅSTE HA!!
Efter detta borde jag egentligen gå ut och springa en mil för att kompentera allt mitt syndande, men det är lite sent och som tur är så ska jag träna imorgon. Få ta i ordentligt då, eller kanske ta en morgonspurt nu när jag ändå är ledig.
Men aja vi får se.
 
Godnatt på et alla!!

Sommartid

Hejsan svejsan!!
Har ni tänkt på en sak??
Klockan är faktiskt inte 11, utan den är 12!!
Konstigt eller hur, eller du kanske inte ens har tänkt på det. Men idag så ska man faktiskt ställa fram klockan en timma, vilket innebär att vi förlorar en timma och måste gå och lägga oss en timme tidigare idag.
Nej jag bara skoja vi förlorar inte en timma, vi bara brider på dygnet en timma fram.
Detta är något som så klart mina mor-och farföräldrar måstede klaga på när vi hade påsklunch igår. Det visade sig att när dem var små så hade de inte någon sommar-och vintertiden utan då var det samma tid hela tiden.
Att man inte skulle hålla på att ställa fram och tillbaka klockan känns nästan konstigt för mig eftersom jag alltid levt med det i hela mitt liv, så jag läste på lite.
 
Tanken väcktes redan på 1800-talen, men Sverige provade det inte  förren 1960. Men att hålla på att flytta fram och tillbaka klockan var ingen direkt hit så det försvan ända tills 1980 då det kom tillbaka.
De som var mest emot detta var jordbrukarna och dem som jobbade innom underhållningsbranschen på natten, vilket ändå kan vara förståligt.
Jorbrukarna brukar ju vara uppe ganska tidigt för att göra sina sysslor, och om man ska ställa fram klockan blir man ju (på sätt och vis) en timma efter. Och underhållsbranschen förlorar ju en timmes inkomster på grund av denna framflyttningen.
Man säger att denna framflyttningen av tid ska göra att man sparar på elen, vilket jag i alla fall kan förså då det blir ljusare fortare på sommaren och då kan man istället gå och lägga sig en timme tidigare för att kunna gå upp tidigare i ljuset. Men man är kritisk till om detta verkligen har gett en procetiuell förändring, men tanken är i alla fall bra!!
 
Om ni vill läsa hela artickeln så finns den HÄR.
 
Ha en bra dag!!

Äggost

Hejsan svejsan!!
Nu är jag hemma igen efter bara några timmar hos mormor och låtsasmorfar. Dem orkade inte med så mycker längre som jag berättade förut. Morfar hade till och med gått och somnat precis när vi skulle gå, men det var skönt för honom, han behöver det!!
 
Men nog om det jag ska nu berätta om den absolut bästa efterrätten som man någonsin kan ha, (enligt mig^^)!!
ÄGGOST!!
Jag bara älskar det, när vi har gjort äggost så äter jag alltid för mycket!! Det gör ingen skillnad om mamma säger till mig att ta det lite lugnt, jag bara kan inte, det är för gott!! xD
Bästa kombinationen när när man har tinat upp ett par frysta jordgubbar så man kan ringla på jordgubbssåsen som blir ochen tesked socker, för den är inte så söt.
 
Dock så kan man inte ha äggost så ofta på grund av att det tar en ganska lång stund att göra, och som ni ser på receptet så krävs det en hel del ägg och mjölj.
 
4 liter standardmjölk
6 dl gräddfil
12 ägg
2-3 msk socker + 0,5 tsk vaniljsocker
en äggostform (eller en stor sil)
Om nu vill ha hela receptet så finns det här.
 
Nu ska ajg vara hemma ett tag till och sen ska vi upp till min farmor och farfar som bor på övervåningen och ha en liten påskmiddag men ännu en av mina favoriträtter, JANSSONS!! Haha bara gotte mat för mig idag. 
Vissa säger att Janssons bara är till jul, men för mig så är det ingen påsk utan min Janssons!!
 
Ha en fortsatt glad påsk!!

Glad Påsk!!

Hejsan svejsan!!
Nu är det änligen påskafton, yey!!
 
Vad ska ni hitta på??
Jag ska i alla fall åka tillsammans med familjen till min mormor och låtsasmorfar. Det ska bli jätteroligt för jag har inte sett dem på ett tag och under denna tiden så har lite jobbiga saker hänt. 
Min låtsasfarfar har nämligen varit tvungen att operera sin rygg, och om jag säger så här så har inte riktigt återhämtat sig på det bästa sättet........ Men jag försöker vara positiv för det har bara gått neråt en gång och det var ett tag sen.
Sen så har vi mormor, hon hade en olycka när hon var ute och råka ramla. Och nu står hon på kö för att få operera hennes knä, jag håller tummarna för att operationen ska så bra som möjligt!!
 
Dessa två underbara människor har verkligen varit med i mitt liv ända från första börjar.
När jag var liten så tog de alltid hand om mig när mamma och pappa var tvugna att jobba. Jag fick alltid sova över hos dem och mormor behandlade alltid mig som en liten prinsessa. Inte så att jag blev bortsjämd på det sättet men så att jag inte skulle känna mig bortglömd när min apa till bror försökte ta all uppmärksamhet.
 
Nu ska jag inte glömma bort att nämna att min morfar och låtsasmormor också ställde upp för mig på samma sätt, och dem ska jag till imårgon istället på påsklunch.
 
Hoppas ni får ha en underbar påskafron!!

Fotografering

Hejsan svejsan!!
Nu är jag hemma igen efter en kanske inte så givande träning men ändå en träning, och rolig var den!! Även om jag kanske inte är så bra på just bollkontroll, men det är bara en lek så jag håller inne min dåliga förlorare Hanna och försöker att ha roligt bara.
 
Som jag berättade så skulle min kompis komma hem till mig och jag skulle ta lite bilder på henne. Fick några riktigt bra.... och några inte så bra. xD
Det är bara så synd att jag inte har något redigeringsprogram. Fast även om jag nu hade det så kan jag inte redigera, men det går ju alltid att lära upp sig allt finns ju på internett nu förtiden!!
 
 
 
Ett tips om man ska vara med på bild men man inte har tid (eller som jag) ibland inte orkar sminka sig. Ta ett par snygga solglasögon, då kommer ändå inte dina ögon med på bild och du behöver inte oroa dig om ditt eye makeup. Sen sätter du på dig ett par maffiga örhängen, jag föredrar stora runda ringar men det funkar med andra också. Örgängena distraherar nämligen åskådaren från att fokusera att för mycket på ditt face, och istället så tittar man mer på dem.
Bara ett väldigt enkelt knep men väldigt effektivt!!
Om man dessutom tar på antinget ett färgstarkt läppstift eller kanske läppglans så distraherar det också åskådaren från att kolla på resten av ditt osminkade ansikte.
 
Nu får ni ha en bra dag,
för nu så ska jag ligga och slöa i min säng och bara njuta av min grymma första lovdag!!
 

Långfredan

Hejsan svejsan!!
Nu är det långfredan och man ska absolut inte göra något!! Affärerna är stängda och alla håller sig inne för att vänta och vänta.....eller??
Nej just det, det var ju när min farmor var liten, nu är det raka motsatsen. 
Jag följde nämligren med mamma till mataffären och det var fullt med folk vart du än gick!! Var ganska glad att jag inte hade en stor vagn för då hade jag nog inte kommit fram överallt.
 
Om man är religös så är detta egentligen en sorgens dag, den dagen då Jesus korsfäst och man ska sörga. Men nu har det blivit mer av en shoppingdag eftersom alla shopping affärer är öppna och resten av alla arbetare är lediga. Det värkar nästan som om alla passar på att sticka ner en liten snabbis på stan just idag.
Dock så gör inte jag det, klarar inte av den trängseln.
Jag stannar hemma och får ett städ ryck istället. Fick bara lust att röja lite lätt i mitt rum och det slutade i en helstädning. Inte för att jag klagar på det, det var jättebra för har sällan tid med det under skolveckorna.
Städning är dessutom inte så tråkigt som vissa framför det, jag tycker det är ganska roligt, speciellt om jag får dekorera. Okej, jag dekorerar inte riktigt men jag försöker att hitta nya ställen där en bok eller kanske en sten passar bättre. 
Och idag tyckte jag att mina Spanien minnen passade bättre i mitt fönster än i in bokhylla där jag hade dem förut!!
Alla stenar och snäckor i denna högen kommer från Spanien, även den urgulliga flodhärsten.  
Hittade honnom i en tårta som vi hade köpt!! xD
 
Men dagen är inte över än för mig, just nu väntar jag på en kompis som ska komma och så ska jag ta lite snygga bilder på henne.
Några kanske kommer upp här om ni har tur!!
 
Nu får ni ha en bra dag, och shoppa inte allt för mycket ;)

Futbooooooll ^^

Gomorgon!!
Tänkte berättat detta igår men när det kommer till prov och plugg så måste det komma i första hand som ni kan förstå. Har nämligen fysik prov idag och fysik är inte det lättaste att förstå ibland, speciellt inte om man har en så sammanfattad bok att man måste fundera på vad dem menar efter varje mening.
Men aja önska mig lycka till!!
 
Nu till det som jag skulle berätta!!
Som jag sa i ett annat inlägg så skulle jag få stå för Qvidings A-lag på en tränings match mot mitt vanliga lag, och den matchen var igår.
Vi vann med 4-0!! xD
Kanske inte så konstigt men det kändes ändå bra för mig, speciellt att jag inte släppte in ett ända mål även om jag fick några frilägen på mig. För en gångs skull kände jag även att mina backar hjälpte till att förhindra skått på mål. I vanliga fall så brukar jag känna mig ganska ensam då backaren nästan bara kollar på bollen och bara förväntar sig att målvakten ska klara sig själv och ta den, men det kan man inte alltid om inte man får hjälp av sina medspelare!!
Vissa backar hjälper till, men det krävs mer än en backa för att fylla ett helt lag!!
 
Nu får ni ha en bra dag!!

1 år!!

Hejsan svejsan!!
Vet ni vad jag just upptäckte??
Jag såg precis att nu har jag faktiskt haft denna bloggen i exakt ett år idag. Inte att göra något stort av det men det känns ändå lite roligt. Jag hade nämligen en blogg förut som jag la ner innan jag han ha den så länge, och jag trodde inte att denna bloggen skulle hålla så här länge heller, men det gjorde den!!
Det ha varit några stunder då jag inte ha bloggat hela tiden men då har ni kallat tillbaka mig för att fortsätta och det tackar jag er för!!
Att blogga är ett sätt för mig att få skriva av mig ibland, som till exempel om det har hänt något jobbigt. Dock så tänker jag inte hänga ut någon här och som ni kanske märkt så skriver jag inte namn då jag anser att alla har sin egenrätt att vara anonyma.
Själv så har jag valt att berätta mitt namn bara för att det ska bli lite mer personligt, men alla gör olika.
 
Ha en trevlig kväll!!

Lycka!!

Godmorgon!!
Efter träningen igår så var det inget annat än bara lycka. Orsaken var inte något om att det hade gått bra på träningen eller att jag klarade av att ta en svår boll. Nej, orsaken till min lycka är för att vi ska spela en match på onsdag, och inte vilken match som helst utan en match mot vårat eget A-lag.
Nu kanska ni tror er veta varför jag är så lycklig och då ska jag berätta att ni har fel!!
Jag ska inte stå för vårat lag då.......utan jag ska stå för A-laget!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A-laget, fattar ni?? Det är vårat bästa lag och jag ska stå för dem!!
Okej det är bara en träningsmatch men om det går bra så har jag ju visat mig och vem vet då kanske dem väljer att testa mig som målvakt i en annan match.
 
 
Men denna goda nyheten så önskar jag er en underbar dag!!

Felet på spårvagnarna skapar träning för mig!!

Hejsan svejsan!!
Idag kan man skoja om att det verkligen har varit en träningsdag, och detta inte bara för att jag har haft gympa och även ska träna snart. Det är för att alla spårvagnar hade fått cp inne i stan idag, och eftersom den ända fordommet till skolan är en spårvagn så var jag och min kompis tvugna att gå så fort vi kunde för att hinna till skolan. 
Det var nästan som ett träningspass i sig då man går runt med två väskor till skolan, och efterråt kände man hur bhn riktigt klibbade på kroppen.
Men självklart så var den första lektionen inställd så vi hade skyndat helt i onödan!!
Men aja, vi fick lite pluggat istället så det gjorde inget.
Sedan en lektion senare skulle vi ha gympa. I vanliga fall frukar inte gympan vara så jobbig då jag är ganska vältränad, men självklart skulle vi ha cirkelträning precis idag!! Och för er som inte vet vad denna form av träning är så är det när man går runt till olika stationer och gör en jobbig sak i 40 sek, sendan vilar du i 20 sek och direkt efteråt börjar du med nästa övning. Självklart kan man göra det lätt för sig och göra övningara på ett änklare sätt, men för er som kanske känner mig lite så förstår ni att det är något jag absolut inte gör på grund av min envishet.
 
Efter detta så kan ni nog förstå att man var ganska trött, men det hindrade mig tydligen inte att springa en hel hållplats för jag trodde att jag inte skulle hinna till min tandläkaretid. Som jag nämde tidigare så var spårvagnarna ganska jobbiga idag.
Spårvagnen var dessutom försenad så när jag var framme så var jag tvugnen att springa upp för en massa trappor vilket inte var roligt för mina lår. Mjölksyran började kännas kan jag berätta!!
Väl tillbaka till skolan kan man tänka sig att jag ska slippa göra något mer fysiskt jobbigt, men nej då, jag hade glömt att det var handbollsuttagning idag också. Så på med den svettiga tröjan som låg nerknökad i min väska tillsammans med min fuktiga handduk.
Som tur vad så skulle jag bara stå så det var inte så jobbigt ändå.
 
Och nu är jag äntligen hemma och tar det lugnt i någon timma tills jag (får se om jag måste cykla) jag ska på träning i en och en halv timma. Får se hur mycket jag orkat göra på träningen för är ganska trött, men jag lovar er att göra mitt allra bästa!! ^^
 
Nu får ni ha en bra dag!!

Vänskapen genom livet

Hejsan svejsan!!
Igår var en riktigt bra dag, jag var med min bästa vän hela dagen i stort sätt.
Vi har inte hunnit vara med varandra på väldigt länge även om vi bor bara 7 min ifrån varandra. Detta på grund av dels alla mina fotbollsträningar och dels lite privata saker.
Men igår fick vi äntligen ta igen den tiden som vi missat, och vi kunde ärligt talat inte sluta att snacka om allt möjligt och ingenting!! 
 Vi gjorde oss även en mumsig tårta.
Så är det med sin bästa vän, man vill berätta allt för dem och man kan berätta allt för dem. Även om man inte kan berätta allt för sin vän så behöver det inte betyda att man inte är bästa vänner, men enligt mig så bygger en riktigt långvarig vänskap på att man kan lita på varandra och att kunna säga allt. 
Vänskap handlar även om att uppleva saker tillsammans lika väl tuffa som roliga. För om man aldrig går egenom något jobbigt med sin kompis så vet man aldrig hur hon eller han kommer reagera och det kan skapa en sorts osäkerhet.
 
Jag och min bästis har verkligen gått genom tort och vått tillsammans redan ifrån första början. Det var egentligen en annan kompis som satte ihop oss, och detta var ingen bra kompis om man säger så. Hon gjorde allt för att hålla sig själv i stjärnljuset, och på grund av det så ville hon få oss andra att bråka om henne. 
Alltid när man var med henne så ville hon snacka skit om den andra, och på den tiden så var inte jag så stark så att jag sa emot. Jag hade även mina egna åsikter om dem andra som jag inte ville berätta då jag visste att dem skulle komma ut och såra någon annan.
Efter flera år av detta så skulle till slut hon flytta till Nödinge, vilket är en bit bort och var även tvungen att byta skola. Jag minns inte om jag var glad över detta eller inte, har antagligen förträngt det. Men jag vet att mina föräldrar var glada över det, dem tyckte inte om den personen som jag blev och det jag gjorde när jag var med henne. Dem lät mig vara med henne självklart, men innerst inne så ville dem inget hellre än att jag slutade vara med henne.
 
Lite mer av och till hände sedan med mig och min nya bästis efter att hon hade flyttat men det är inget jag går in på!!
 
Men denna lilla livsberättelse och syn på vänska önskar jag er en underbar dag!!
 

Vad hade hänt OM....

Hejsan svejsan!!
Har nu någon gång funderat vad som skulle ha hänt OM du hade gjort det, eller OM du hade stannar kvar?? Har du helt enkelt tänkt tillbaka och önskat eller hoppats på att du hade gjort annorlunda??
Egentligen så säger man att man inte ska tänka tillbaka och tänka "om" utan man ska tänka framåt och tänka vad ska jag göra nu. Men jag anser att man måste ju få drömma!!
Att tänka "om" är, enligt mig ett sätt att få drömma eller för att bekräfta att det bara gick så bra som det skulle.
Att återblicka på jobbiga saker behöver inte alltid betyda att man ska tycka synd om sig själv, utan för att komma ihog hur bra man har det och mår just nu.
 
Tänk om man inte hade kunnat blicka tillbaka på sitt liv, ifall minnena hade försvunnit efter en dag för hjärnan annars blev för full. Hade inte livet varit ganska tråkigt då?? Då hade man väl aldrig kunnat avgöra om man har det bäst nu eller om jag hade det bättre förut.
Man hade aldrig heller kunnat gå fram till en kompis och berätta om något rolig som hände igår för man minns det inte, skulle bli ganska tråkiga konversationer och vi svenskar skulle bli ännu tråkigare än vad vi redan är.
 
Jag verkligen älskar att tänka tillbaka på minnen, eller att fantisera om vad som kanske kuna ha hänt om jag hade varit på ett sätt eller kanske gjort något annat. Visst att det inte alltid känns roligt att tänka tillbaka och fundera på att man hade kunnat göra på ett bättre sätt men vad som är gjort är gjort och om man tänker på det så kan man alltid gör bättre nästa gång. 
Att minnas och leva ger erfarenhet som sedan kan göra oss till bättre människor..... eller sämre beroende på vad man anser!! ^^
 
Tänkte visa lite minnen nu!!
Här är jag utanför glofkrogen som var mitt första prao i 6an.
5ans skolavslutning. (Bytte skola sen)
Mitt första ridläger på Ranshen med min häst som jag hade då, underbara och lugna Fabian!! <3
Vi kom på 2a plats i Dana cup.
Förra året lärde jag mig åka snowboard redan efter första dagen och klarade av att svänga ordentligt redan efter andra.
 
Ha en bra dag så sörs vi!!

Kyla och mango

Hejsan svejsan!!
Nu sitter jag här i sängen och myser med en stor tallrik mango med yogurt efter en riktigt kylig träning. Det riktigt isade om kinderna underträning, och bättre blir det inte när jag ska stå i målet med vinden rätt mot en. Men det är sådant man får ta när man spelar fotboll ute i ur och skur.
Därför bestämde jag mig för att verkligen gynna mig själv något av det bästa jag vet, nämligen MANGO!!
Mango är absolut den bästa frunkten jag kan tänka på, speciellt när den är som allra finast. Dock så är det ganska svårt att både hitta och avgöra vilken som är finast när man köper den här i Sverige, man vet nämligen aldrig om den är mjuk bara för att den har fått slag eller om den bara börjar bli mogen. Skalet avslöjar inte heller riktigt om den är mogen eller inte, den kan vara helt grön och jättegod medans en som är lite mer röd kan vara dålig.
Har ni en eller fleva favoritfrukter??

NO nationella

Hejsan svejsan!!
Idag så har vi blivit av med ännu ett nationellt prov, vi hade nämligen NO prov hela förmiddagen idag.
Jag var faktiskt varit ganska orolig inför detta provet även om det var i biologi, vilket jag tycker är ganska intressant. Det lät även som dem flesta i klassen också blev lättade När vi fick reda på att det var biologi. Många verkar tycker att biologi är lättare att förstå än vad kemi och fysik är.
Dock efter ett tag så örjade jag bli orolig, hade nämligen fått höra från inte bara min lärare utan även från några ur laget som hade haft nationella biologi förra året att det faktiskt var det svåraste ämnet när det kom till frågorna.
Men nu när jag har gjort det så känner jag att det ändå gick bra!!
Jag kunde alla frågor på en viss nivå och jag har nog varit mer orolig än nödvändigt. Fast det kan också ha varit så att just denna oroligheten har gjort mig mer fokuserad på lektionerne, vem vet. ^^
 
Men eftersom jag trodde att det skulle bli en jobbig dag idag så bestämde jag mig för att ta på mig något nytt för att liksom förgylla dagen. Så jag tog på mig mina nya klackstövnar som jag köpte när vi var i Spanien under sportlovet. Jag köpte dem på en marknad vilket betyder att dem var rätt så billiga, men dem är ändå skitsnygga tycker jag!!
 
Med detta så hoppas jag ni har en bra dag!!

Inte nu igen!!

Hejsan svejsan!!
Vet ni vad som har hänt?? Alla dem som bor i Göteborg och som har kollat utanför sitt fönster vet det i alla fall.
Det har nämligen kommit snö!! Igen!! Det är ju för tusan mars och jag skriver till och med brev till min pappas kunder om att det är dax att kolla upp sina sommardäck, och det är ju påsk om mindre än två veckor.
Vad har hänt med vårat klimat, seriöst?? Mars ska ju vara en vårmånad då solen är framme och blommknopparna ska slå ut, inte ett lager snö på bilarna och tjocka tjängor att gå i till skolan.
 
Visst är snö och så fint och mysigt men bara i ett visst antal veckor under jul,
men inte när det ska bli vår!!
 
Våran match idag blev även inställd på grund av denna snön, antar att dem inte skulle hinna soppa bort snön i tid eller något. Typiskt!!
Men jag kommer i alla fall bara att stanna inne idag, vill inte vara med om denna snön något mer nu. På sätt och vis så är det ändå bra för jag behöver plugga en hel del, som vanligt.
 
Nu får ni ha det, och hoppas att ni har fått slippa snön!!

Något nytt

Hejsan svejsan!!
Kolla vad som har hänt med mitt hår!!
Det är avklippt!!
 
Haha, nejdå jag bara skojar lite med er.
Håret är kvar, bara lite jämnare än förut.
Har nämligen varit hos en helt ny hårfrisörsalong som en kompis tipsat om, och det blev en hel del bättre än när jag själv klipper det, som man kanske förstår.
 
Så här har vi det slutliga resultatet!!
Jag är ganska dålig på förändringar med mitt hår men denna gången blev jag faktiskt ganska nöjd. Men jag måste vänta ungefär tre månader innan det verkligen blir bra, för jag har nämligen klipp ett litet "hål" när jag klippt mig sist och det ska hon fixa nästa gång.
 
Nu får ni ha det bra!!

Pund

Punden ligger lägre än vad den någonsin har gjort, nämligen på 9 kronor.
Kan ni kanske gissa varför detta gynnar mig?? ;)
Vinnaren får en hyllning så klart!!

Produktiv

Hejsan svejsan!!
Igår fick jag så otroligt mycket gjort så det bara inte var sant och samtidigt så fick jag även gjort det tillsammans med en av mina bästa vänner. Jag behövde nämligen åka ner på stan och köpa lite olika saker, men kände väl inte så mycket för att göra det så jag ringde Sofie för att fråga om vi inte kunde hitta på något och då visade det sig att hon faktiskt skulle ner på stan. Så man kan säga att det var tack vare henne som jag faktiskt var lite prodiktiv!!
Efterråt så bestämde vi oss även för att vi hade varit så duktiga att vi belönade oss själva med att ta en hamburgare på MAX. Det är nämligen så att tack vare att jag är medlem (spelar) i qviding och MAX sponstrar qviding så fick jag lite rabatt där.
Inköp:
Rejäla målvaktshanskar,
plånboksformat mobilskal,
Hungerspelens andra & tredje bok,
värmeskydd för håret
och sen så kollade jag även upp en frisörsalong som jag har fått rekomenderad för mig. Så innom en snar framtid så kommer jag även att klippa håret efter mer än ett års tid av frisörfobi.
 
Idag har kanske inte varit den bästa dagen dock, men som ni märker så lever jag i alla fall har bara lite ont i tänderna då jag har varit hon odontologen (tandläkaren för tandställning).
Men nu får ni ha det!!

Studiedag

Hejsan svejsan!!
I vanliga fall så brukar måndagar vara bland dem bästa dagarna av alla skoldagar, näst efter fredag då. Men idag är den bästa dagen, har nämligen studiedag och kan sova hur länge jag vill efter dessa två jobbiga träningspass igår. Dock så tog jag inte den chansen och var redan klarvaken vid 6 i morse. Kan ju också bero på att jag råka somna vid 4-5 igår.
Men en fördel med att vara uppe så tidigt på en vardag är ju att man kan få se på hela Vakna med NRJ på 5an.
I vanliga fall så brukar jag bara lyssna på det på väg till skolan, men det är egentligen mycket roligare att kolla på det på tv då man även får se dem som pratar samt lite olika videoklipp som man knappast kan visa genom radio.
 
Men nu får ni ha en underbar dag, för det ska jag ha!!

Tidig morgon

Hejsan svejsan!!
Igår så bokstavligt talat däckade jag bara direkt efter att jag kommit hem från träningen. Jag förstår inte riktigt varför då det inte ens var en särsillt jobbig träning, min tränare tillät inte ens mig att gör den jobbiga springdelen bara för att han ville att jag som målvakt skulle öva på bolltekniken.
Men tack vare att jag faktiskt somna så pass tidig så vaknade jag ungefär lika tidigt, var nämligen vaken redan vid 7 och fullt pigg och eftersom pappa skulle iväg och handla som han brukar så föjlde jag med.
 
Hmm borde man ta lärdom av detta tycker ni??
Borde man kanske gå och lägga sig tidigt allt oftare?? 
Eller nej, det är nog ganska svårt så länge som man går i skolan och har alla dessa jobbiga läxor dag ut och dag in, dem tar ju aldrig slut. 
Denna lördag är dessutom helt uppbokad av tyska plugg, ska nämligen ha prov på torsdag och har inte så mycket tid för att plugga och speciellt inte imorgon då jag först på morgonen har målvaktsträning och sen på eftermiddagen har vanlig träning med laget. Ingen match denna helgen som ni förstår då.
 
Men nu får ni ha det, så hörs vi innom en snar framtid!!

Fjärilar i magen

Hejsan svejsan!!
Något av det jobbigaste man kan ge sig in i är att vänta.
Har ni tänkt på det? Att sitta i ett rum och vänta på någon förväntansfull, eller ännu värre, vänta på något jobbigt. Det gjorde i alla fall jag idag direkt efter skolan, skulle nämligen till vårdcentralen för att kolla upp mina halsmandlar. Denna vårdcentralen har dessutom bara dropp in tider så när jag kom dit var det "ett antal" framför mig, så där fick jag vänta i en och en halv timma tills jag äntligen fick ligga på en bår och tappa lite blodprover.
Detta är ju inte särskillt roligt men när jag pratade med min kompis som var på en sånguttagning igår så förstår man att det nästan är rejält mycket jobbigare.
Att sitta där förväntad, glad och så otroligt nervös att svetten rinner och med tusentals fjärillar i magen. Sen att sitta i ett rum fullt med ens konkurenter kanske inte hjälper till med att lätta spänningen som uppstår.
 Men för henne gick det riktigt bra och hon fick mycket positiva reaktioner så nu efterråt så skrattade hon över den otroligt spända stämningen som blev
 
Nu får ni ha det bra för jag ska plugga engelska!!

Skaffa lite kul i livet

Hejsan svejsan!!
Idag har varit en helt normal dag, eller ja vi hade två lärare som var sjuka, men annars så var det en helt normal och tråkig dag. Och just på grund av det och att våran vikarie inte var särskillt bestämd så hade vi allt för skoj på våran svenska lektion. 
Vaddå?? Nått skoj måste man ju skapa sig för annars skulle man aldrig kunna stå ut hela dagen. Det vi kom på var nämligen att mina hörlurar såg ut precis som två uggleöron!!
Haha jag vet, lite långsökt men jäkligt kul!!
Blev dessutom ännu roligare när vi märkte att sladdarna såg ut som två slangar som kom ut ur näsan.
 
Hoppas ni också har haft något som gjorde er dag lite roligare, men ni kan knappast toppa vårt!! 
Eller??
 
 
 
 
 

Varför negativ energi hela tiden??

Hejsan svejsan!!
Jag har börjat störa mig på något allt mer och mer nu för tiden. Kan ni tänka er, jag. störa mig på något?? :O
Nej skoja bara.
Men det är sant att jag har börjat störa mig allt mer på en sak, NEGATIV ENERGI!!
Negativ energi är som en svamp som bara suger ut varenda liten droppe av positivitet du har, och lämnar sedan kvar bara resterna av ett skal. Detta skalet tar sedan flera "år" att fylla ut sig själv, vilket sedan bara leder till att en ny negativ energi ska suga det torrt igen. 
Jag förstår inte, visst kräver det lite att försöka tänka positivt, och jag kräver inte att man alltid ska tänka positivt. Men om alla istället för att använda den där lilla energin som man har till att tänka negativt så kan man istället vara öppen till förslag och på så sätt få mer energi av som kanske tänker positivt istället.
En liten positiv energi kan nämligen leda till att man förgyller någons dag. Bara något så litet som ett smile på läpparna kan liva upp någons tankar. Så jag ber er, alla ni som läser min blogg, var lite optimistiska och gör någons dag!!

Resultat

Hejsan svejsan!!
Ville bara uppdatera er om den grymma matchen vi spelade mot Lerum idag. Vi vann med 6-0 om vi räknat rätt men vi spelade också så bra att Lerums tränare även berömde oss!! :D

Saknad

Hejsan.
Har ni tänk på hur mycket man faktiskt kan sakna något ibland. Man kanske har gjort det dagligen och så helt plötsligt slutar man, man vill tillbaks och fylla den tomheten som det lämnat efter sig.
 
Nyligen har jag börjat sakna att sjunga väldigt mycket.
Förut sjöng jag bara en gång i veckan, men jag fick i alla fall ut mycket av det. Nu sjunger jag knappt något, jag till och med tystna så fort någon annan är i närheten när jag sjunger. Jag!! Jag som är van att stå i en stor kyrka på flera hundra pers och hålla upp en stämma.
Men så har det blivit, jag har väl antagligen fått sämre självförtroende när det kommer till att sjunga när jag inte gör det lika ofta. 
Sista luciatåget jag var med i kören (2011). Jag står långt till vänster, andra raden och tittar för tillfållet neråt om ni nu kan hitta mig^^
Det är samma sak med ridningen, det gjorde jag ju bara en gång i veckan det med, men jag saknar det också. 
Sitta på hästryggen och känna hur man har kontrollen, att man vet exakt vad man ska göra för att få den att gå på ena sättet eller på andra.
Haha ja det där med att rida kanske jag saknar för att jag gillar att känna mig överlägsen och styra. Men den mysiga känslan när man stiger in i stallet om man hör alla hästar som malen hö och frustar då och då saknar jag också. 
Jag red inte på ett särskillt stort stall och jag red även på kvällen, så när jag kom dit var det lite skymning och jag kände till alla som var i sallet. Det var aldrig så rörigt som det är på så stora stall. Det var så avslappnande på ett sätt, när jag pysslade med hästarna på funderade jag aldrig på läxorna. Inte förens vi skulle åka hem, då fick jag näran lite ångest.
(Söta Bella Donna)
(Min bästa Ninya) Hon var alltid min favorit även om hon inte var den roligaste i boxen eller lättaste att rida.
Men man måste ju ge upp vissa saker för att få behålla andra, och jag är en fotbollstjej så inget får komma emellan mig och mina träningar/matcher. Men man kan ju även sakan det gamla.

Nu är det helg!!

Hejsan svejsan!!
Skulle lagt in ett inägg igår men av någon anledning så vägrar min blogg.se app att fungera som man vill.
 
Träningen igår gick bra, pappa som skulle hämta mig fick till och med stå och vänta en halvtimme extra och se på när jag och några till i laget fick lite extraträning. Men han klagade inte, han gillar ju att titta på fotboll till skillnad från vissa andra (mig).
Sen så fick jag även reda på att jag ska spela match imorgon mot Lerum. Vi skulle egentligen också spelat en mot Kode men dem kunde tydligen inte få ihop ett helt lag. Vår tränare tror dock lite annorlunda, han säget att dem såg oss spela mot kungälv förra helgen och vågar nu inte ställa upp. Undrar vem som har rätt?? ;)
 
Idag kommer det i alla fall bli att plugga järnet till ett spanska prov som jag ska ha på onsdag, man får ju försöka att hinna plugga när man kan likosm.
En kompis hittade nyligen en bil som hon tog efter en vinnande match när vi var i Barcelona.
RSS 2.0