Drömmar!!

Hejsan svejsan!!
Jag vet att jag precis skrev att jag skulle gå ner och kolla på kortesen idag, men ändrade planer. Jag ska sticka och träna med A-laget istället!!
 
Fattar nu hur otroligt glad jag är??
Efter alla år av träning och allt kämpande är jag nära att nå ett av mina mål inom fotbollen. Desto fler gånger jag tränar och visar mig i A-laget desto närmare kommer jag chansen att få stå som förstemålvakt i en match.
Det skulle vara jättestort för mig!!
 
Nu får ni bara hålla tummarna för mig att det går bra!! 
Men det gör det säkert också.
Bild på mig från 8an, innan jag hade klippt mig.

Trötty

Hejsan svejsan!!
Snacka om hur trött jag har varit idag. I morse så kom jag knappt upp ur sängen och missade den bussen som jag brukar ta samtidigt. Men så förbered som jag alltid är så kommer det en buss bara 5 minuter senare som jag kunde ta för att komma i tid.
Sen att vi skulle plugga för oss själva  första lektionen var inte så bra för mig, fick absolut inget gjort. Jag låg bara på bänden med hörlurar i öronen typ.
 
Lektionen där på skulle jag dessutom göra en redovisning, vilket inte gick jättebra heller på grund av att hela mitt huvud var i drömriket. Tror faktiskt att jag sov när ja stod där och prata för minns nästan inget.
 
Men fick ett bra slut på dagen i alla fall med cupcakes bak på hemkunskapen och nu är jag faktiskt ganska pigg, som tur är!! Jag ska nämligen ner på stan och kolla på kortesen idag. Vet ni vad det är??
Det är nämligen så att dem som går på Chalers här i Göteborg bygger vagnar som berättar om en händelse under årets gång. Så om man har läst tidningen och lyssnat på dem stora nyheterna så är det ganska roligt att se.
Jag kollade förra året men jag förstod inte allt då, förrut så läste jag nämligen inte så mycket i tidningen som jag gör nu.
Kolla vad vackert!!
Längtar verkligen till sommaren nu. :D

Veckans låt

Hejsan svejsan!!
 
Tänkte kasta upp veckans låt nu också innan jag sticker på träning i det underbara vädret. Har ni också regn eller??
 
Detta är en cover av Sam Tsui på Britney Spears- Hold it against me. Det är mindre electro i låten och mera instumentalisk vilket kan vara skönare att lyssna på ibland tycker jag. Dessutom så är Sam en otroligt bra sångare och HÄR har ni en länk till hand youtube kanal- 
 

Regniga bilder

Hejsan svejsan!!
Alla i vår klass fick komma hem tidigare idag, vår sista lektion blev nämligen inställd.
Ni skulle ha sett våran klass när läraren berättade det. Han hade börjat med att säga att han hade dåliga nyheter (försöker skoja som alltid), och sedan säger han att våran dag är nu slut.
Jag vet inte varför men alla hade ändå blivit lite rädda så klassens reaktion när han sa att vi sluta var typ som en lättad suck och senan upp och hurra för att vi slutade.
 
Detta gjorde att vi fick gå hem lite tidigare i regnet, men det stoppar inte mig från att gå ut och ta lite mysiga regnbilder.
Hitta sommarens första vitsippor i våran trädgård när jag var ute också!!

Sanningens ögonblick

Hejsan svejsan!!
Nu hade jag tänkt att dela med mig av mina erfarenheter här i livet. 
Livet gå ju upp och ner hela tiden och ibland så känns det jobbigare än vanligt. När detta händer ska man alltid försöka tänka positivt även om det inte alltid är lätt.
För mig är det då ett jättebra sätt att skriva ner min sorg på ett papper och sedan lägga bort det, på så sätt har jag inte sorgen inne i mig utan på nogot fysiskt så jag kan se vad som gör ont.
 
Jag hittade nyligen en berättelse/dikt som jag skrev en gång för något år sen, och jag tänkte berätta den för er.
 
Även om du inte tror det, så kan jag leva mitt liv utan dig.
Även om du inte förstår det, så har jag inte gråtit en tår över dig.
Jag står hemma i den tröjan som du hata och i de jeansen som du tyckte var för slamiga.
Snart ska jag även gå till den festen som du bad mig att inte gå på för att du själv inte kunde.
Ändå, när jag kommer dit, så är du den första som jag ser.
Jag vänder mig om och plötsligt känner jag en hand på min axel, med en långsam snurr ser jag dig i ögonen.
Tårarna rinner ner för din kindn och din mun öppnas.
- Snällaförlåt mig, jag kan inte leva utan dig.
Hans blick följer längmed min kropp.
- Du är bara för snygg idag.
 

Shopping!!

Hejsan svejsan!!
Har nyligen kommit hem från min och mammas shoppingrunda. Som jag berättade innan så hade min fotbollsutrustning blivit lite trasig, så det är bara till att bege sig till affären.
Jag hade dock inte tänk på att det är lönehelg denna veckan, så kan ni fatta hur otroligt många människor det var på stadium. proppat typ!! Och det bästa var ju att jag inte fick hittat några bra skor förrens efter efter över en timma!! En timma, och jag som inte ens gillar att prova skor. 
Det är nämligen ganska svårt att hitta de perfekta fotbollsskorna när det finns hur många modeller som helst, samt att jag har rätt så breda fötter så jag måste sitta med varje sko på ett tag för att känna om den töjer sig lite.
 
Men men, till slut hittade vi vad vi letade efter, samt benskydd och nya hanskar.
 
Filten är köpt på Chiili och blev bara som lite lyx för jag bara älskar fluffiga saker, har nämligen en morgonrock med exakt samma matreal och jag bara ääääälskar den!!
Sen så behövde min moder nya shaps till ridningen så det blev även att vi stack till XXL där dem har allt möjligt till ett väldigt rimligt pris.
Det slutade med att mamma köpte två par shaps och jag en vinterjacka. Jag frös nämligen så otroligt mycket denna vintern så då kan man passa på att köpa en dunjacka när de säljer ut den för billigt pris, för då slipper jag betala fullpris nästa vinter. Ekonomiskt tänkande här!!
Nu kommer jag inte att frysa lika mycket till vintern!!
 
Att sluta allt med en landgångare och vaniljbulle är inte heller fel!!
 

Bye bye benskydd

Hejsan svejsan!!
 
Efter alla dessa år av trogen tjänst så måste jag oturligt nog meddela att mina benskydd ska gå i pantion. På något sätt så har ena benskyddet knäckts.
Det är faktiskt lite sorgligt detta som har hänt, jag har nämligen haft dessa benskydd ända sen jag började spela och nu har dem blivit så utslitna att dem gått sönder. De har varit lite som en tur grej att alltid ha samma benskydd, och dem har varit så bekväma att jag inte behövt ta av dem mellan matcher på en cup. Alla andra har klagat och velat ta av sig sina benskydd men jag har aldrig förstått varför för mina varit så perfekte.
 
Men nu är olyckan skedd och jag har ingen aning om hur det gick till.
Så nu är det till att åka till Stadium och både köpa nya benskydd och fotbollsskor, för min vänstersko håller på att slitas sönder, den har redan tre hål i sig.

AG-cup

Hejsan svejsan!!
Fotboll, fotboll, fotboll nästan hela dagen. Jag och några till i 9an har nämligen spelat AG-cup idag. 
Vi spelade förra året och kom på 4e plats, så det blev automatiskt att vi fick spela i år igen. Vi vann våran grupp men oturligt nog åkte vi ut på kvalmatchen senare. Det var en sån himla otur, visst att de andra laget var riktigt bra men det målet som gick in var ett riktigt skitmål. En av mina backar stod nämligen i position för att blockera ett skott från sidan så jag vinklade upp så jag hade mer kontroll framifrån ifall det skulle komma en retur. Men självklart så vred min back upp sig och släppte förbi bollen för hon trodde att jag skulle ta den, och eftersom jag inte var berädd på det så gick bollen in........ Som jag sa, ett skitmål!!
Det var lite segt att vi inte fick spela imorgon för killarna gick vidare, som nästan var förväntat så då kan vi inte få se dem spela.
Killarnas spel är så otroligt mycket annorlunde i jämförelse med vårat, dem spelar så otroligt mycket snabbare och så mycket mer tekniskt. Fast i nästan alla killlag så spelar alla fotboll på fritiden, vi hade bara mig som spelar och två till som har spelat. Resten vet ungefär bara hur man träffar bollen med foten, fast jag ska inte säga något elakt om det för mina spelare var faktiskt riktigt bra, stod ivägen där dem skulle och fick nästan alltid iväg bollen på ett eller annat vis.
Jag är ändå rätt stolta över oss även om jag är sur på det målet.
Synd att vi inte får spela nästa år igen, för nu är de över när vi går ut 9an. Men det kommer andra cuper att vinna när jag börjar på mitt fotbollsgymnasium.
 
Önska mig lycka till nu!!
Jag ska nämligen plugga skallen av mig tills imorgon.
Ha det!!

Rolig post

Hejsan svejsan!!
Idag precis som alla andra dagar sorterade jag igenom posten som alltid finns när man kommer hem, och för en gångs skull så fanns faktiskt en brev till mig. Men inte vilket brev som helst utan en bekräftelse som gjorde mig riktigt glad. 
Jag fick nämligen ett brev från STS, det språkresebolaget som jag ska åka till England med till sommaren.
Har inte berättat detta innan men jag beställde denna resan för flera månader sen och man kan säga att jag är ganska överlycklig för denna möjligheten. Det är inte alla som kan få åka iväg på språkresa till ett annat land.
Jag ska åka bara några dagar efter att min skola slutat nämligen den15e juni, och sedan vara borta i hela tre veckor!!
Visst kommer jag säkert att sakna min familj och så men jag gillar att vara självständig nästan lika mycket. 
Jag kommer bo hos en familj istället för på ett campus som man också kan göra, tillsammans med två andra tjejer från något annat land. Jag åker nämligen nationellt vilket betyder att dem i min grupp kan komma från vilket land som helst. Självklart kan det finnas fler svenskar med men jag tror knappast att jag kommer att bo med någon svensk då man antagligen kommer att prata sveska med varandra.
Dit jag ska heter Isle of Wighe som är en ö (där av namnet) som ligger i södra England. Jag valde Isle of Wighe lite för att jag är mer av en naturtjej än vad jag är stadstjej och då rekomenderade hon som vi frågade på byron att åka hit. Det ska nämligen vara mer natur och fina lite äldre hus, och när man söker på Isle of Wighe så kan man se det själv.
Här är en bild så ni kan förstå vad jag menar.
 
Ni får ni ha en fortsat bra dag.
Ska föresten inte på träning idag, inte för att der regnar för mycket (har ni sett?? nu har verkligen den svesnak sommaren kommit!!), Nej utan jag har känt mig ganska dålig igår kväll som har hållt i sig nästan hela dagen.

Veckans låt

Hejsan svejsan!!
Nu har jag glömt av att säga veckans låt i någon vecka, men kom på det idag så nu får ni låten för denna veckan.
 
Denna låten fick jag reda på då killarna i våran dansgrupp tyckte vi skulle ha den, och den var bra så så blev det.
Så nu ska vi snart ha ett framträdande med denna låt.
 
Ha det!!

Kattbilder

Godmorgon!!
Sovmorgon idag, hur skönt som helst. Det är nämligen så att vi är för många i slöjdgruppen på morgonen så två stycken får alltid vara lediga en dag men man ska istället göra en uppgift som inte är så svår.
Han inte skriva något igår eftersom jag stack till en kompis nästan så fort jag vaknade, vilket var sent. Tog även med mig alla mina träningskläder så jag kunde sticka direkt från honom och till träningen som har bytt tid från halv två till fem nu.
 
Det är rätt skönt att vara hos honom, bara sitta och chilla och snacka dock så satte han självklart på den värsta, äckligaste filmen jag någonsin sett typ. Hansel och Gretel (Hans och greta), fy fan för den filmen. Den var baserad på dem läskigare sagorna och inte på dem som vi brukar berätta. 
Jag brukar tåla ganska mycket när det kommer till film men jag ska säga er att den där tålde jag inte, den var inte ens lite rolig!!
Den äckligaste scenen var när Hansel började äta på sig själv och dra ut sina tarmar, usch!! Men självklart så skulle min kompis somna under just den scenen så han forstod inte riktigt vad jag menade när jag berättade, typiskt honom.
Kunde inte filmen varit så här, gullig och söt??
 
Fick även några söta bilder när jag var på barnkalaset i lördags på deras katt.
 
Ha det!!

Barnkalas

Hejsan svejsan!!
Vet ni vad jag ska hitta på idag??
Nej så klart ni inte vet för det har inte jag berättat än. Jag ska nämligen på barnkalas. Mina två kusiner fyller nämligen år rätt nära varandra och dem bestämde sig för att ha ett och samma kalas för dem. Båda är dessutom inte så gamla så jag tror inte dem tänker så mycket på det.
Här har vi dagens båda födelsedagsbarn!!
Hade tänkt ta med mig min systemkamera idag också och se om jag kunde få till lite snygga "modell" bilder. Dem har nämligen sagt att jag var välkommen att komma och ta lite bilder någon gång, men dem bor en bit bort så det skulle nästan ta mig en hel dag om jag ska åka dit med bussen, ta bilderna och sen åka hem igen.
Just därför ska jag passa på idag.
 
Ha det!!

Många prov

Hejsan svejsan!!
Hemma lite tidigare idag än vanligt, vi fick nämligen välja om vi ville gå hem och läsa eller läsa i bibloteket, och eftersom jag redan hade läst ut min bok så bestämde jag mig får att gå hem.
Vi hade dessutom haft fri plugg tid nästan halva dagen då vår skola hade nationella engelska muntliga idag.
Det gick jättebra även om ämnerna som vi skulle snacka om var lite konstiga och rätt stora, liksom inget som man hade funderat på så mycket. Men eftersom jag hamna i en så pass bra grupp på mig och två till så gick det hur bra som helst, det blev inga långa pauser där vi inte sa något utan det flöt på hela tiden. 
Jag var egentligen inte särskillt taggad för att göra detta provet, inte för att jag inte känner mig bekväm med att prata engelska utan mer för att vi redan har haft två stora SO prov som varit ganska påfrestande denna veckan.
Egentligen finns det en regel i vår skola som säger att vi inte ska behöva ha mer är två prov per vecka, men eftersom det är ganska svårt att bestämma en dag som man kan offra så fick vi ha det denna veckan. Det var ändå inga prov som man riktigt kunde plugga till.
Men eftersom man inte kan plugga till proven så är de mer pshysiskt påfrestande istället.
 
Nu ska jag laga lite mat och sen sticka till träning, så ha det!!

Ge och ta

Hejsan!!
Vet ni vad som för första gången har fått mig att snäsa till idag, att folk lånar saker av mig hela tiden. Visst har jag varit lite irriterad när det är nummer 100 av alla gånger som man har lånat ut men jag har aldrig sagt något. Man kan ju inte säga nej om det är så att man faktiskt inte använder det som den andra vill låna, då är man ju bara självisk.
Men när någon lånar helt utan att fråga eller att informera att man lånar det och samtidigt inte lämnat tillbaka det så som det var innan, det fick mig att snäsa till.
 
Hellre att man frågar mig och får ett nej och använder det ändå än att gå helt bakom min rygg, för då kan jag ju ha en aning om var mina saker är. Jag vill nämligen veta vart mina saker är och jag vill kunna känna att jag litar på den personen som jag lånar ut saker till, för tillit är något jag värderar högt. Och att slänga saker runtomkring sig och inte bry sig är inte min stil.
 
Att be om en tjänst och att låna har lite samma principer, båda handlar om att ge och ta. Om man lånar något måste man kunna låna ut något och om man ber om en tjänst måste man vara villig att göra en tjänst.
Men när det kommer till bland annat mig så är lite snål när det kommer till att be om något, men jag ställer alltid upp. Detta gör självklart att många tycker det är väldigt lätt att utnyttja mig och denna självisitet förstår inte jag riktigt.
Självklart kan det vara något som jag är väldigt bra på som du ofta har problem med som jag kan hjälpa dig med lite oftare, men att verkligen utnyttja någon på grund av deras georositet är rent ut sagt elakt.
 
Jag tycker ni som ska läsa detta verkligen ska fundera på hur mycket som ni verkligen begär av era vänner eller släktingar, och även på hur mycket ni ger tillbaka. De behöver inte alltid be om något utan du kan ju fråga om du ser att det är något dem behöver eller behöver hjälp med, för om dem är som mig så kanske dem inte alltid frågar när hjälpen behövs.
 
Att ge bort en fin blomma som tack kan också betyda något stort, för det handlar om att ge och ta.

Vi vann!!

Hejsan svejsan!!
Det blev inget inlägg igår även om jag hade tänka göra ett. Kom nämligen hem senare än vad jag hade förväntat mig efter matchen igår.
Ja jag spelade match igår, men inte vilken match som helst utan jag spelade distriktsmatch. Och för er som inte vet vad det betyder så är det dem bästa spelarna från det distriktet (det jag spelar i är Göteborg) som kallas.
Detta laget är väldigt blandat, ibland kommer man med på träningarna och ibland inte, men på senaste tiden har jag börjat komma med allt oftare. Förra träningen blev jag dock inte kallad på så jag blev jätte förvånad, glatt förvånad att jag faktiskt kom men för att spela match.
 
Vi mötte distrikt Västegötland, och ja vi vann, med 4-1.
Om man bara hade sett på slutet av matchen så skulle man sagt att vi var mer överlägsna, men eftersom jag såg hela så ska jag säga att vi inte var som bäst i början. Vi fick springa och jaga boll en hel del faktiskt.
Men vi tog igen oss och slutade med mycket bra bollkontroll, mycket snack och många små rörelser för att skapa både yta och passningstillfällen. Riktigt bra kämpat!!
Tränarna klagade inte direkt heller.
Jag fick också äntligen svar på en fråga gällande mina utkast. Kan nämligen inte ställa den till min tränare då han inte har någon egen erfarenhet på just den biten, han har ju bara läst in vad som man ska kunna som målvakt och kollat på matcher.
 
Haha vilka underbara fotbollsskor man fick efter en match i leran. (Gammal bild)
 
Nu får ni ha en bra dag så säger jag ha det för denna gången!!

Majblommorna är i stan

Hejsan svejsan!!
Kom nyss hem och han knappt in på mitt rum förrens det ringde på dörren. Jag som bor precis bredvid en skola kan inte undgå att missa att dem är ute nu idag, MAJBLOMMORNA!!
"Barn hjälper barn."
Och jag minns hur jag alltid har älskat att gå och sälja dem, jag till och med tog min storebrors väska med majblommor och sålde dem innan jag fick sälja. Fast han sa inte så mycket det då han själv inte var så förtjust i att sälja. 
Så här ser den då ut i år för er som inte vet, matt lila och matt blå.
 
Ska egentligen bara vara hemma en liten stund nu, för snart ska jag på nytt bege mig till skolan.
Ska nämligen på ett "roligt" utväcklingssamtal med min studiehandledare. Tror inte att det kommer att vara så mycket att säga, det är som vanligt, kolla på mina betyg och sen sätta upp nya mål. För jag har inte så mycket att säga längre, förut när vi hade en annan engelska lärare så sa jag rätt mycket på våra samtal men nu har vi fått byta tack vare det så inget kvar att klaga på.
 
Vi hade även SO nationella idag på morgonen.
Vet inte riktigt vad jag ska säga om det, hade inte föväntat mig något speciellt och det var ingen som förvånade mig. Man fick skriva och resonera om olika saker som hänt under århundraderna helt enkelt, (vi fick historia som  nationellt.)
Ska även göra ett till imorgon, får se hur det blir då.
 
 
Ha det!!

De första vårtecknet

Hejsan svejsan!!
När jag kom hem idag fick jag med glädje syn på dessa snödroppar, vårens första snödroppad!!
Visst att det inte är så fint runtomkring men det kommer snart.
Nu är det bara till att vänta på att vitsipporna kommer så ska jag plocka en hel bukett med dem!!
 
Ha en vårig dag!!
 
 
 
 

Visste ni att:

Hejsan svejsan!!
Trodde jag skulle på träning nu men kom på i sista minuten att det var sen träning idag, så istället kommer jag ge er lite "visste ni att.." om mig.
 
Visste ni att:
Jag är otroligt känslig mot stark mat, och samtidigt är jag ganska kräsen men vad jag äter. Jag har nämligen fått ett talesätt från min pappa som lyder att mat ska vara gott annars äter jag inte. Fast min pappa gillar i stort sätt allt så för honom blir det en annan betydelse.
 
Visste ni att:
Jag började spela fotboll i ett lag bara för att jag inte fick spela med "de stora pojkarna" som då var min bror. För vem vill ha sin lillasyrra där och ta bollen från dem, för det gjorde jag faktiskt ganska ofta.
 
Visste ni att:
Jag är livrädd för spindlar. Men när jag var liten så samlade jag och min bror på spindlar.
 
Visste ni att:
Jag blir väldigt irriterad på människor som inte kan tänka själva. Att man inte har en åsikt om en viss sak är okej men om man alltid håller med den andra är en helt annan sak.
 
Visste ni att:
När jag var liten och min pappa skulle hämta mig på dagis så sa jag till mina dagisfröknar att han inte var min pappa, och det var precis att han fick men mig hem. Det var inte det att jag inte ville att han skulle ta mig hem utan jag kände helt enkelt inte igen honom för han hade precis klippt sig.
 
Visste ni att:
Jag har aldrig varit rädd för vatten, jag simmade alltid ut på det djupaste så fort jag hade mina armpuffar.
Men jag vägrade att duscha mer än en gång i veckan.

Omöblering

Hejsan svejsan!!
Efter träningen idag så fick jag ett av mina ryckt där jag måste ändra eller piffa till något, och idag gick jag på mitt rum. Jag har flyttat på allt som går att flytta på i mitt rum, det ända som jag har låtit vara är tavlorna då det är lite svårt att flytta på spikar.
Det var lite svårt att fixa allt då jag skulle byta plats på sängen oc soffan och dem två möblerna är ganska stora. Att få alla kontakret att passa in till alla sladdar var inte heller så lätt. Det känns som om jag har hur många kontakter som helst och ändå har jag inte tillräckligt många.
Har för mycket elektronik i rummet, det är nästan konstigt att jag inte blir galen!! xD
 
Fick även till en mycket bra plats för min spegel så jag kan se mig bättre, för det är ju det man har spelgar till.
 
 

Läsgalen

Hejsan svejsan!!
Skolan är ju som skolan är, mycket av allt. Och när det kommer till svenskan så är läsning en stor del av läroplanen, men jag klagar inte. Jag verkligen älskar att läsa, jag har hur många böcker som helst som stående i min bokhylla som jag inte har läst än men som jag har köpt.
 
När jag shoppar med min mamma så är det nästan alltid en krav från min sida att vi ska gå in och kika på Bokia och se om något roligt har kommit ut. En gång när vi gick in dit och jag hade fastnat för en serie vid namn Vampire Academy så kom vi ut med sju böcker tror jag, sju!! Kan ni då kanske förstå att jag gillar att läsa väldig mycket??
 
Sen ett tag tillbaka har vi fått reda på i svenskan att vi ska hålla i ett muntligt föredrag om en bok vi läst, och så glad som jag är i att läsa så valde jag självklart den tjockaste boken jag kunde hitta i min bokhylla. Kanske inte det bästa valet då jag haft så otroligt lite tid till att läsa. Så för en vecka sen upptäckte jag att det inte var lång tid kvar tills vi ska ha denna redovisning klar, och det tar ju sin lilla tid att skriva den också.
Jag var nära på att få panik då jag hade mer än halva boken kvar och den är på 633 sidor.
Jag försökte läsa så mycket jag bara kunde men i början så bygger denna boken upp sig väldigt mycket, alltså det händer saker hela tiden men man får ändå inte reda på allt. Men jag har kämpa på och efter att jag kommit förbi hälften så kan man inte sluta läsa. 
I slutet som i de flesta böckerna kommer sanningen fram, ens misstankar blir bekräftade och helt oväntade saker kommer upp. Denna boken är inget undantag, allt går i ett, man vill inte sluta läsa!!
Boken heter Eld.
Denna boken var numer 2 i sin serie och är ganska nyutkommen.
Jag tyckte att det var ganska svårt att komma in i första boken, Cirkeln men när du väl passerat halva boken där med så går det som ett rinnande vatten. 
Eftersom boken handlar om många olika tjejer som du får hänga med så var det ibland lite svårt att minnas vem som hade gjort vad, men när man "lärde känna dem" så var det lättare att urskillja.
 
Nu får jag säga tack för mig då!!

Ut med påsken

Hejsan svejsan!!
I morse så bestämde sig jag och mamma oss för att påsken ska vara helt över. Vi samlade ihop alla påsksaker och la tillbaka dem i deras lådor, jag fick även rensa bort lite gamla saker som var trasiga. Ni skulle bara veta hur många gamla fjädrar som fanns i dessa lådor.
När jag var liten så gick jag även i en pysselgrupp där vi självklart gjorde någon sorts av påskpynt varje år, så hittade även väldigt många små (kanske inte så välgjorde) kycklingar i kartongerna.
 
Bye bye påskpynt!!
Hej hej vårpynt!!
 
Ha en bra dag!!

Pokémon

Hejsan svejsan!!
Vet ni något som jag aldrig kan bli för gammal för, pokémon. Och det värkar inte bara vara jag, jag känner till flera som inte fullt kan släppa barndommens besatthet av pokémon, även om då besattheten inte är lika stor.
Min besatthet av pokémon kom först och främst från min bror som började spela redan i mycket tidig ålder. Då hette dessutom komsollen för GameBoy, så det lät mer som kille skulle spela det. Jag fick inget eget GameBoy i början så istället satt jag och flåsade min bror i nacken när han spelade, kan säga att han inte var så lycklig över det alltid.
 
Sen när min bror fick en ny verision av GameBoy så fick jag ta över hans gammla, kan berätta att jag blev överlycklig!!
Efter några år gått så kunde jag nästan alla pokémon utan till och min närmaste kompis blev nästan lika besatt som jag. Vi startade våra egna GameBoy tider då vi startade våra spel samtidigt och bara satt och nördade tillsammans, bytte pokémon med varandra och hjälpte varandra med svåra saker.
Sen när Nintendo kom ut så skulle vi absolut ha det utan något snack!!
Vi ansåg att Nintendo nu var för tjejer efter att GameBoy alltid varit för killar. Våra börder som också var besatta av pokémon började trappade allt mer ner på spelandet när denna konsollen kom ut. Vet inte exakt varför, kanske för det som min kompis och jag sa om en tjejgrej.
Men efter ett tag så blev det allt svårare att hänga med och allt fler nya pokémon kom som man inte han lära sig innan en bunt nya kom igen.
 
Nu kommer det bara till allt fler pokémon och det börjar bli ännu svårare att hänga med när tiden blir mindre. Men jag hittade för ett år sen en väldigt bra sida där jag kan kolla på precis alla pokémon avsnitt online. Den heter WatchPokemonEpisodes.com. Men det kommer att ta ett tag till att se alla avsnitt som jag missat under alla år.
När jag var mindre så hade jag också en period då jag satt och målade hur många pokémon bilder som helst, har kvar måga av dem men dom flesta är bara halvgjorde. Jag kalkulerade nämligen många av bilderna så det tog ett tag att göra klart en bild när man måste sitta och kolla runt i alla tidningar.
 

Preliminärutagning

Hejsan svejsan!!
 
Jag är så otroligt lycklig så det bara inte är sant.
När jag kom hem igår så det första jag gjorde var att gå in på indranett.se för att kolla in preliminärintagningen, och jag fick en plats!!
Kan ni förstå hur glad jag blev?? Först så har jag kämpat för att komma in på mitt fotbollsprogram och sen så har jag varit ganska orolig över att komma in då det är ganska många som söker till Bearnadott dit jag vill. Men jag fick en plats ändå.
 
Sen när jag läste tidiningen idag så fick jag se en sak som bekräftade att jag haft turen med mig.
Som ni ser så är det just Bernadottegymnasiet som har störst ansökning per plats, nästan två stycken på varje plast precis som förra året.
Men dem som sökt in till gymnasiet kan inte ha haft så höga poäng, då antaningspoången nu var på 200.5. Jag hade en fjärdedel mer än vad som hehövdes så det kändes ganska bra då jag inte behöver vara så orolig över alla prov som kommer att komma nu på slutet.
 
Med glädje önskar jag er alla en bra dag!!

Nu är FN slut!!

Hejsan svejsan!!
Nu är FN dagen över och det med träning har gjort mig så utsliten att jag känner av en sjukdom som är påväg, så jag stanna hemma idag.
Men tack vare det så slipper jag nog att vara sjuk nästa vecka.
 
Här är generalförsamligens sal, eller som vi kallar det i vanliga fall, våran aula.
Första dagen när vi hade FN så skulle alla läsa upp sina inledningstal, var av nästan alla hade på två språk. Så ni kan tänka er att 40 olika tal, då vi var 20 länder tog ett tag. Vi satt nämligen och lyssna på tal i mer än 2 timmar!! Kan ni fatta att det var ganska jobbigt, och speciellt när vi inte ens visste vad dem sa halva tiden.
Resten av den dagen så visste vi inte exakt vad vi skulle göra då våra resolutioner kunde inte tas upp förren dem hade blivit rättade. Men istället så fick vi gå upp och tala om vad vi ville, och när vi hade kommit in i det så gick det jätte bra.
Till slut så blev våra resolutioner godkända, men klocksan var halv fyra så många var rätt trötta. Så när en motion om att sluta för dagen kom så bestämde många att "visst det gör vi och så tar vi upp resolitionerna imorgon".
Dock så blev inte våran lärare så nöjd med oss. Han sa att vi var dem som hade slutat tidigast av alla FN-rollspel, så nästa dag stannade vi kvat rill halv 7 (!!!!!!!!!!!! :O) Det blev så länge att även våra "slavar", alltså 8orna fick gå hem. Fast vi klagar inte för då fick vi se våran lärare springa runt med mic mella 20 olika bord.
Här har ni vårat bord efter halva tiden, kan ni då möjligtvis tänka er hur det såg ut när vi slutat?? Rena rama kauset!! xD
Dessutom så är vi i Kenya så ovana med att hantera vatten att vi spillde ut det två gånger!! (xD) Vi är så duktiga!! Som tur var så kom det i alla fall inget på min dator.
 
Ha en bra dag!!

FN arbete hela dagen

Hejsan svejsan!!
Idag känner jag verkligen att jag har varit hur produktiv som helst. Även om dagen började ganska dåligt med att jag knappt orkade ta mig ur sängen på grund av träningsvärk så har den visat sig gå åt rätt håll. Det är rätt skönt att veta att inte alla dagar som börjar dåligt behöver fortsätta så!!
Fast jag kan tänka mig att orsaken till att dagen blev så pass bra är nog en i min grupp. Han är så otrolig!! Kanske inte på det sättet som att han är ett undervärk utan mer att har alltid är så himla glad och skojar om allt, men ändå kan få det seriöst när det behövs.
Om man har en gnutta humor i sin kropp så tror jag inte att någon kan bli sur när man är runt honom. Fast det finns dem personerna som stör sig på detta, men oftast baseras det helt enkelt på avundsjuka och jag kan lugnt förstå dem. Jag är jätte avundsjuk på honom att han alltid värkar ha all denna energin som sprudlar, men istället för att bli sur på honom för det så glädjer jag mig att detta fenomenet med honom faktiskt finns.
Det känns mycket bättre att ta del av hans energi istället för att försöka trycka ner den, för om man trycker ner det så mår ingen av oss bra.
 
Denna enegin ha gett upphov till en stor del av att vi faktiskt kommit så pass långt som vi gjort med vårat FN-rollspel. Jag känner mig jättefärdig och är redo att börja diskutera alla svårigheter i världen, så länge som vårat förslag går egenom!! 
Haha nej självklart så gör det inget att vårat förslag inte gå egenom, men det vore roligt om den faktiskt gjorde det.
 
Våran aula är också helt färdiggjord, det ända som saknas nu är representanterna.
Snygg va?? 
 
Detta ska bli hur kul som helst!!
Ända sen 6an så har jag varit livrädd för just denna delen av 9an, men nu när det verkligen är här så känner jag mig jättetaggad. 
 
Önska mig lycka till!!

Veckans låt

Hejsan svejsan!!
Ny vecka och jag har kommit fram till en ny låt som jag aser borde visas. 
Jag hade tänkt visa en mix men tyvärr så värkar det som den int går att kolla på så nu blir det en helt annan istället.
 
 
Ha en bra dag!!

Serier

Hejsan svejsan!!
Har varit lite dåligt uppdaterat de senaste dagarna men jag har haft några dåliga dagar de senaste dagarna så bestämde mig för att bara ta det lugnt och chilla framför några bra serier.
Så nu tänkte jag rekomendera några som jag verkligen tycker om!!
 
Första serien är Arrow.
Den är ganska ny och tror även att den går för tillfället på 6an.
Den handlar om miljonären Oliver Queen (spelad av Stephen Amell) som blir strandsatt på en ö efter en skeppsolycka. Denna ön är inte direkt någon paradisö och Oliver måste lära sig att överleva inte bara mot sjukdommar utan även mot krigare.
När han sedan blir funnen efter 5 år av ett kinesiskt skepp kommer han tillbaka till sin familj som nu inte visar sig vara som han alltid trott.
Under skeppsbrottet berättar hans far att allt han trott på varit falskt och ber Oliver att ställa allt till rätta, dock blir inte polisen något fan av detta.
 
Den, eller dem andra är serien Game of Thrones. 
Five kingdome one throne.
Ja det finns väl inget särskillt lätt sätt att sammanfatta allt som händer i denna spännande och fasansfulla serie.
Det är ett krig som utkämpas från olika håll och av olika sorters folk, vissa anses vara goda men onda av andra. Alla slås för sin sak, men i grund och botten är det den enväldiga tronen som är siktet.
Men ingen vet att det egentliga slaget inte är emot sin egen sort, utan att hotet kommer mycket längre norr ut från the undying.
Säsong 3 har nyligen kommit ut och jag har än så länge bara sett första avsnittet men tycker att alla säsonger är lika bra!!
 
Här har vi en till serie som har kommit ut i 3 säsonger.
Första heter Spartacus blood and sand.
Andra heter Spartacus gods of the arena.
Tredje heter Spartacus vengeancs
Nu ska jag försöka förklar en ite kompliserad sak.
Det är nämligen så att första säsongen egentligen är andra filmen om Spartacus liv, för skådespelaren som spelade Spartacus (Andy Whitfield) blev sjuk i canser.
Man trodde att han skulle överleva så andra säsogen fick handla om innan Spartacus kom till arenan, då Crixus och Doctore Oenomaus fick sina höga roller i The house of Batiatus.
Olyckligt nog så dog Andy i cansern, men dem bestämde sig för att fortsätta serien och i säsong 3 får vi träffa en ny fri Spartacus (Liam McIntyre). I tredje säsongen så har nämligen Spartacus gjort sig fri från kedjorna som de grekiska högmakten hade över sina slavar till slagskämpar och försöker nu hämnas och hjälpa andra.
Jag har tyvärr inte sett alla avsnitt från säsong 3, men funderar på att ta mig i kragen och göra det snart.
 
Alla dessa serier är kanske inte så mycket till något man ska se om man absolut inte uppskattar våld och blod då alla faktiskt innehållet detta men på olika gradet.
Och om man inte har magen för att se mycket blod så rekomenderar jag inte Spartacus då jag har upptäckt att desto fler säsonger som kommer desto mer blod visas.
 
Även om det kanske inte är de mest barnvänliga serierna så gillar jag alla. Alla handlar nämligen om en "onaturligt" duktig person på det han gör och kämpar för det han tror på.
Huvudpersonen kanske inte alltid gör allt på det bästa sättet men det är det som gör det häftigt också.
 
Ha en fortsatt bra

Så trött

Hejsan svejsan!!
Jag vet inte vad som varit med mig idag känner mig bara så otroligt trött, vill bara ligga i sängen och göra absolut ingenting. Dock så var jag tvungen att stiga ur sängen idag, hade nämligen bestämt att jag och en klasskompis skulle träffas och skriva lite olika tal och sånt till vårat FN-rollspel som vi ska ha nästa vecka.
Vi fick mycket gjort men jag satt och jäspade nästan hela tiden och så fort jag kom hem la jag mig i sängen och somnade.
Nu är jag vaken igen och har varit det i ungefär två timmar men är fortfarande trött. Oturligt nog så kan jag inte riktigt gå och lägga mig än för om jag gör det kommer jag säkert att vakna vid sex imorgon och inte kunna somna om. 
 
Det ha blivit något konstigt med mitt dygnsrytm, under skoldagarna måste jag gå upp vid sex men vill ligga kvar men när jag är ledig så som helgerna så vaknar jag upp vid 7-8 och är jättepigg. Inte så roligt!!
Gud vad jag skulle älska att ha en sån här kojsäng!! Jag som gillar trånga utrymmen skulle nog sova som en bebis i en sån!!
Ha en trevlig kväll!!

Bullbjudning!!

Hejsan svejsan!!
Nu är träningen över och jag hade tänkt visa er mitt resultat av baket i morse.
Det tog faktiskt inte så lång tid som jag hade förväntat mig, ca 3 timmar, kanske är lång tid men jag gjorde också fyra hela plåtar med BULLAR.
 
Jag råkade dessutom jäsa degen så pass mycket att första plåten med bullar blev kanske lite väl isärfallande, men jag fixade det lite i efterhand.
Mamma smakade på bullarna när hon kom hem och hon gillade dem, så nu ska jag nog inte behöva skämmas när mina kompisar kommer förbi alldeles strax.
Det var egentligen inte meningen att dem skulle komma nu för jag hade redan bytt om till mjukisdress, men dem messa precis och fråga om dem kunde komma. Det är nämligen så att en av dem har skaffat sig (typ) en ny pojkvän och han var tydligen här nu så när han ändå är här och jag har ändå bakat bullar så kan jag ju inte säga nej till att dem hälsar på lite.
 
Hoppas ni haft en bra dag!! För det har jag haft. ^^
 

Bakning

Hejsan svejsan!!
Uppe med tuppen idag är jag, har redan gått en promenad i det soliga vädret till affären och nu står degen på jäsning.
Kan ni gissa vad jag ska baka?? Ska ge en ledtråd, det innehåller både kanel och kardemumma.
Bakningen kommer antagligen att ta hela dagen tills jag ska på träning i eftermiddag, så bilder på resultatet kommer komma ganska sent idag tror jag.
 
Ha en bra dag!!

Småplock

Hejsan svejsan!!
Här kommer bilderna på lunchen/middagen jag och min kompis skrapade ihop. 
Och inte bara att vi fick till en snygg måltid, vi gjock även till affären så vi fick en morgonpromenad i det fina vädret.
Vanlig dilldip med lite stavar.
Räkröra på en salladsbåt.
Laxrullar, stekta snittar och en äggguleblandning.
Ungnsgjorda mozarella och tomat mackor.
Och sist men absolut inte minst, choklad doppade jordgubbar!!
Visst blev dem fina??
 

Hellre hemmagjord fika

Gomorgon!!
Har nyligen vaknat och ligger fortfarande i sängen och kollar på en film, The Avengers!! Har inte sett den innan även om min kompis har snackat mycket om den och hur bra hon tycker om den. Så nu tänke jag kolla på den medans jag väntar på att hon ska vakna, vi ska nämligen hitta på en liten skojig sak idag.
 
Ni känner kanske till att detta fenomenet "gå ut och fika" är något som verkligen har blivit en stor trend, och den trenden har även mina kompisar hoppat på, dem vill gärna gå ut och ta en fika.
Men av någon anledning så tycker jag inte om att "gå ut och ta en fika", inte för att jag inte gillar att ta en fika, som för den delen är mycket svensk. Utan jag tycker det är mycket roligare att gå hem till någon och ta en fika.
Varför ska man spendera ganska mycket pengar på att köpa en macka när man lika väl kan ta en hemma. Varför är det så otroligt viktigt för vissa personer att kaffet kommer från Starbucks istället för hemma bryggt?
Visst kan jag gå och käka på stan OM jag nu är där och är hungrig, men varför spendera dessa enorma pengar på en kaka när jag och min kompis istället kan gå hem till mig och baka en massa kakor, som vi sedan kan äta hur många som helst av? Dessutom så blir det ju en rolig grej att baka tillsammans!!
Detta var då vad min komis föreslog att vi skulle göra idag, men eftersom ni nu har hört vad jag tycker om detta så kanske ni förstår att jag kom med ett annat förslag. 
Så sen när hon vaknar så ska hon och jag sticka ner till en mataffär och köpa en massa godsaker, då menar jag inte bara godis utan massa frukt, kanske en god juice och något pålägg. Sen så ska vi göra lite olika smårätter av allt och så har vi mysigt med en hemmagjord fika framför tvn eller bara sitter och snackar.
Lite vardagslyx helt enkelt!!
Ha en bra dag!!

Idiot till tränare

För er som inte uppskattar att läsa aggro utbrott så varnar och hänvisar jag er till att gör något annat!!
För detta inlägg kommer bara innehålla hur stört min tränare uppförde sig idag.
 

Kära tränare, aldrig någonsin trodde jag att jag skulle bli så påhoppad och nertryckt när jag utför det jag älskar mest här i världen, fotboll!! Inte trodde jag att du som alltid har varit så stöttande skulle bara helt plötsligt vända om och bli en sådan skitgubbe och klaga på mig när du inte ens hade ett bra argument. JAG ÄR RIKTIGT SÅRAD!!
 
  Det började helt vanligt, det var dricka pause och eftersom jag alltid har med mig vattenflaskan till målet och dricker lite då och då så sprang jag och hämtade bollar istället. Tränan såg detta och pekade på att jag skulle skuta en lång boll till honom som han skulle nicka in i mål, och jag kan berätta att skjuta inte är min starka sida.     Så jag råka lägga mig för mycket så bollen lyftes inte.
  Jag började gå lite mot tränare och var lite sur på mig själv att jag inte kunde få till en bra boll, så jag sa "Ledsen jag råka lägga mig för mycket". Han hörde inte riktigt så jag svara igen, "Jag råka lägga mig för mycket".
  Och nu kommer början av påhoppet!!
"Ja, jag vet. Du lägger dig ner när du skjuter och du vrider dig på något konstigt sätt så...."
"Ja, jag vet. Jag försöker."
"Men du måste lära dig detta Hanna, det är inte bra annars, det är INTE bra. Du måste stå och nöta!!"
(Detta att jag ska stå och nöta är något som jag är mycket medveten om och som jag verkligen har försökt att ta mig till och göra, men för tillfället har jag en skadad höger fot som gör ont om jag träffar på fel sätt. Och att träffa på fel sätt är något som jag gör ofta!! Jag har även tagit mig lite korta stunder för att träna upp min vänster för att föraöka kompensera min skadade högerfot, men detta tar ju ett tag. Så jag svara:)
"Jag vet, men för tillfället så har jag en skadad fot så jag kan inte..."
"Du är ju alltid skadad!!"
(Ursäkta mig, sa du verkligen vad jag tror du sa?? Ja det gjorde du, och detta var ett stort misstag min käre tränare!! Om jag hade berättat för dig varje gång eller till och med varit hemma från träningarna varje gång jag var skadad så skulle inte du sett skymten av mig, du skulle sett mig ibland men då skulle jag vara försiktig för att jag fortfarande inte var läkt. Detta påhoppet tog rejält på mig för det är sant, men jag säger aldrig något förutom några enstaka gånger som till exempel när jag hade fått hjärnskakning.)
"Ursäkta mig?? Nämn sist jag var skadad!!"
(Och detta kunde han inte ens svara på, så jag fick göra det åt honom.)
"Det var sist när jag hade hjärnskakning"
"Men du är ju alltid skadad, det går inte."
"Men vad vill du jag ska göra hade du tänkt, vill du att jag ska bli handikappad i foten och inte kunna använda den alls??"
"Men ge dig!!"
(Men ge dig, men ge dig?? är det de ända han har att komma med?? Ett ynka men ge dig!! Vet ni kära läsare om att fotboll inte direkt är den mest helsosamma sporten och att skadade spelare är mer än vanligt. Vet ni om att ifall men överbelastar något så säger kroppen till genom att man får ont när man belastar den igen på samma sätt. Och sist, visste ni att om man fortsätter att använda något som redan är skadat så kan det leda till permanenta skador, alltså handikapp. Detta har min far berättat för mig som varken är läkare elle har spelat fotboll på någon högre nivå än lek, det ända han har gjort är att han har dömt fotboll på högre nivå. Så denna tränaren som är utbildad i spel, skador och ungdomspshykologi (hoppas jag) borde absolut inte säga detta!!)
"Men vad menar du då?? Jag ska nöta så fort jag har läkt, tidigare kan jag inte göra något."
"Okej men det är bra."
(Och så går vi båda därifrån, jag med en enorm aggretion som nästan får mig att gå av planen när vi ska spela match och han med något som jag hoppas innefattar att han skäms. Fotboll är något jag älskar och har alltid gjort, ska jag nu tycka det är jobbigt att gå till träningarna bara på grund av att denna tränaren alltid är där?? Om inte han kommer till mig nästa träning och ber om ursäkt så kommer jag att undvika honom under en obestämd tid, det kan jag lova.)

Veckans låt

Hejsan svejsan!!
Hade tänk börja med veckans låt nu igen, dock så ska jag inte göra som förut och ha en veckans låt för varje kategori för det blev lite jobbigt. 
Så nu ska nu få en låt som jag nyligen hittade när jag kollade runt lite på Electro House mixer.
 
Om ni har sett reklamen med Siljan Line när dem går runt med disco kulor på huvudet??
Men aja denna påminner mig lite om det.
 
Ha en fortsatt trevlig dag!!
Ska förresten på träning ikväll så kanske inte bli något mer uppdaterat idag.
RSS 2.0