Nationalpark

Hejsan svejsan!!
Ja nationalpark var det men såg inte så mycket av den när man hellre har lust att sova i bussen. Vi åkte över till fastlandet på cirka två timmar för att sen åka buss till tre olika ställen. Helt okej men jag hade hellre spenderat dagen på stranden än i en het buss.

Sen måste man köpa bara helt onödoga saker som bara är måsten, annars så är det inte semester.

Stor såpbubble bubblare. En sån måste man bara ha.

En gudomligt god cheddar och garlic ost bara för ost är bäst!!

I parken fanns tydligen också en massa vilda djur, eller ja någon sorts fri häst och bambis (sånna som man aldrig ser hemma).


Fast de djuren som var mest imponerande var den som man hittade precis innan parken.

Snygga Ferraris och,

super coola motorcyklar.

Och mamma, nu har jag druckit min första kopp engelskt te och det slog inga förväntningsrekord!!


Norden

Hejsan svejsan!!
Nu är alla nordenländer samlade, kanske det enda som saknas är ifall vi även skulle haft islänningar också.
Här finns tre svenskar, en finsk, två norska, två danskar (som kom igår) och två spanjorer. I för sig så är Spanien inte direkt något nordiskt land men vi får ha lite skoj och säga det ändå.


Beach

Hejsan svejsan!!
Bästa strand kväll jag haft på länge. Vi satt i grupper men en köpt grill och trängde med alla våra pinnar med marsmellows.

Det var mysigt och alla var rätt klumpiga, och av den klumpigheten fick vi med en hel del på bild. Fast bilderna är i kameran så det får bli en bildbomb när jag kommer hem istället.

Här ser ni klumpigheten, alla faller ju bara åt alla håll och kanter!!

Efter efterrätten var även ett dopp i havet nödvändigt, och denna gången gick vi till och med ännu längre ut än förut. Det räckte till och med upp till naveln ett tag, men vi bestämde oss för att vi inte orkade med en allt för lång work out för dem promenaderna är inte allt för lätta. Har ni provat att springa i vatten så vet ni.


Och så här ser man ut när man har badat klart.

Hår åt alla håll och kanter.

Bara för att

Hejsan svejsan!!
Precis hemkommen från en runda i Portsmouth, det var egentligen meningen att man skulle åka upp och kolla i Spinniker Tower men för mig räckte det att stå nedanför. Annars så skulle jag fått betala 5 £ och det ansåg jag inte vara värt det.
Dock så hade jag och en skåning så roligt så det inte var sant. Vi spenderade nästan över en halvtimma i en affär bara skrattandes åt gosedjur. Dem var så söta och så roliga i formen.

Som jag sa, aldeles för söta. Men som tur vad kunde jag hålla mig ifrån att köpa dem och det i sig var nästan ett under.

Vi hittade också världens konstigaste dricka. Snickers och Mars. Och jag säger bara, inte min favorit direkt men man bara måste smaka ju!!

Jag kom faktiskt nästan ifrån utan att ha köpt något onödig, eller av vad jag tycker är onödigt för dem drickorna var inte onödiga!!
Jag råkade köpa ett par örhängen på en av mina nya favorit affärer clare's, och en absolut nödvändig tatuering bara för att.

Solen blev bara starkare och starkare under dagen så när vi väl skulle åka tillbaka var det så varmt att vi kunde sitta på soldäck. Underbart att äntligen få åka båt och känna vinden i håret och solen mot huden även om det var en transportbåt.


Ja visst är skåningar snygga!!

Ikväll blir det grillning utan kött på stranden, ska nämligen äta marsmellows och jag bara måste bada igen.

För många!!

Hejsan svejsan!!
Hade tänkt berätta anledningen till varför mitt inlägg kom upp så sen igår. Jag blev nämligen lite distraherad av vad våran host familj berättade, vi ska nämligen bli 12 stycken tjejer i det inte allt för stora huset vi bor i.
Igår kom nämligen två spanjorer och idag ska två danskar komma. Det var lite chockande för helt plötsligt har dem gjort om våran matsal till sovsal och vardagsrummet till vårat nya matsal.
Dessutom undrar jag var tusan alla sängar kommer ifrån.
På måndag ska två till komma och sen på tisdag ska två till. Sammanlagt blir vi 12 tjejer, en toalett, två speglar och host familjen, som för tillfället har inte några sängar utan en enorm sackosäck istället.
Det blev för mycket för mig för jag vill inte bo i ett kollektiv utan i en familj som jag har betalat för. Som sagt det blev för mycket så jag ringde mamma för att få prata ut, i kanske lite för lång tid så kommer nog komma en hög telefonräkning i slutet av månaden.

Dagens

Hejsan svejsan!!
Idag gjorde jag inget på morgonen direkt. Vi skulle åka buss till en stad och fem minuter innan vi skulle åka fick vi ett sms om en annan tidpunkt och plats, om vi hade vetat detta så hade man kunnat sova längre så jag bestämde mig för att ta ledigt istället. Men det visade sig vara perfekt för vi hade ändå fått helt ledig förmiddag i stan tydligen.
Jag fick då en liten tupplur och även ledigt nere i stan för jag åkte lite tidigare till skolan och mötte upp några.

Skolan är ju skolan sen men jag och en tjej som går i min klass hade jättekul. Vi skulle skriva en ansökan till något liknande Robinson. När vi svarade på frågorna var då tyvärr väldigt omogna men vi hade så otroligt roligt, och vi både skrev och pratade på engelska så ingen kan ju klaga.
Sista lektionen vad ungefär lika rolig. Vi skulle spela spel som vi hade gjort innan, dock så blev det inte så mycket seriöst spwlande i vår grupp. Det blev mer ritande, snackande och skrattande, men som sagt vi snackade engelska så ingen kan klaga.

Idag så hade dessutom jag och dem i huset bestämt sig att gå på resturang. Äntligen lite ordentlig mat istället för aöl halvfabrikat som vi får här.
Det var en italiensk resturang så då blir det pizza. Fyra ostar och det var hur gott som helst!! Getost och gorgonsola på ett tjockt lager av vanlig ost, toppad med spenat. Gudomligt gott!!

Sen efter det var man bara tvungen att prova någon av efterrätterna även om det kanske knäckte lite den budget jag gjort upp idag. Men lugnt värt det. Jag tog en panna kotta toppad med frukt och det var som grädde på moset. Bästa avslutningen och sällskapet var inte dåligt det heller.

De andra tog varsin chokladkaka vilken de sa var jättegod den med. Fast jag skulle nog inte tycka om den allt för mycket då bara choklad inte faller mig i smaken.


Sen som avslutning på dagen var det ice disco. Blev bara en liten snabbis på isen då jag började bli trött. Men jag fick i alla fall ett par konståknings skriskor istället för hockeybrillor som jag aödrig åkt på innan, tänk att det faktiskt kan vara så stor skillnad på dem.

En bild på innan dem släckte ner, häftigt med dimman som bildas i taket va??

Nykomlingarna

Hejsan svejsan!!
Jag har ju inte hunnit berätta om våra nykomlingar än ju. Nu har vi självklart träffat dem och snackat med dem.
Den ena är väldigt glad och pratar jättemycket och jättegärna, hon och finskan kommer hur bra överens som helst. De prata på mycket igår kväll att det nästan var svårt att somna.
Den andra är lite mer tystlåten av sig, har inte riktigt varit med i snacket utan har mest suttit vid sin dator av vad jag har sett. Men förhoppninhsvis börjar hon att komma fram och snacka med oss andra lite mer.
Båda är norskar men den pratglada är även halvsvensk så hon kan även prata svenska.
Hoppas på att få ha lite mer tid att snacka med dem senare men ingen av oss är ju hemma så mycket så vi får väl se.

Tänk om denna lilla filuren hade varit båran rumskamrat??

Goastwalk

Hejsan svejsan!!
Jag ska bara småsammanfatta denna "läskiga" kväll. Den var inte läskig, fast väldigt rolig.
Vi gick runt och fick reda på att det var det vi skulle göra hela tiden och så skulle guiden berätta lite, vilket han gjorde också.

Berättelserna var om olika spökhistorier som var sanna, sa han. Men helt plötsligt när vi gick hoppade två helt svartklädda damer framför oss och börja skrika. Ja det var skräcken, och det skrämde livet ur vissa, inte mig, man har ju en storebror liksom.
Men det var väldigt roligt att skratta åt dem som skrek halsen av sig.

Detta var en av tillfällena när dem skulle skrämmas. Hon bara stod där och sen började gå mot oss.

Bada, efter en springtur

Hejsan svejsan!!
Burr nu ligger jag under täcket och försöker få upp värmen igen. Vattnet var inte allt för kallt och springturen som krävdes för att faktiskt nå vattnet värmde lite med.
Det är nämligen väldigt mycket ebb och flod här som gör att vattnet sjunker undan, vilket det hade gjort mycket idag.

Ser ni dem små fläckarna långt där ute, nej inte dem stora till vänster utan dem minsta till höger. Precis, det är jag och en av dem jag bor med. Och då när vi kommit så långt hade vi knappt börjat att gå i vattnet. Fattar ni hur långt det faktiskt är??
Båtarna som åker här är ändast sånna som med hjälp av luft åker på vatten.

Vet inte vad dem heter men vi stod precis där den skulle åka så vi bestämde oss för att det var bäst att gå tillbaka. Vi hann i alla fall komma så djupt att vi kunde doppa oss ifall vi stod i armhävningsposition.

Det var verkligen en once in a life time känns det som, att behöva springa öven en kilometer för att det ska nå upp till naven. Riktigt häftigt men min rumskampat och jag har även lovat varandra att vi ska bada när det är lite högre tidsvatten så vi får doppa oss på riktigt.

Solnedgången är alltid så otroligt fin där nere vid vattnet!!

Party!!

Hejsan svejsan!!
Dags för ännu ett mitt i veckan student party med ett planerat dopp i havet efteråt.

Bikinin är på och efter att vi har dansat oss svettiga blir det ett dopp i det blå.

Ingen uppdatering om de nya som kom idag, de har inte varit hemma samtidigt som oss än. Tror nog att dem har rundtur i stan precis som oss. Fast en sak vet jag, dem är norska!!
Familjen sa till mig först att dem var svenskar men när jag även fick se deras namn och såg ø så blev jag osäker och sa att jag trodde att dem var norskar, så där ser man hur duktig jag är på att gissa.

Sova!!

Hejsan svejsan!!
Idag tog jag mig en extra sovmorgon, för när jag vakna av väckarklockan idag så var det som att kroppen imte ville lyssna. Så trött var jag och då vill man bara ligga kvar i sängen. Men som tur är har jag en sån underbar mamma att när hon sa att det var OK för mig att skippa en kväll så sa hon även att det var okej att jag skippade vad jag vill, just nu tackar jag verkligen henne för det.
Man kan ju ha sådana dagar som jag hade idag och då blir dagen aldrig bra om man måste tvinga sig upp. Dessutom vill jag pigg imorgon bitti då vi ska göra Headhunting. Det är ungefär som Laserdoom fast utom hus, och nej inte paintboll, även om jag jättegärna vill göra det med.


Vi blir fler

Hejsan svejsan!!
Ikväll fick jag ta igen det jag missade när jag tog en ledig kväll, vi hade nämligen treasure hunt idag igen. Ledarna sa till mig då att det var bland de roligaste sakerna och det var roligt men tycker dem överdrev lite när dem sa "bland de roligaste".
Det blir ju dessutom roligare om man hamnar i en rolig grupp som jag då gjorde. Sista saken vi skulle hitta var nämligen en present till ledarna, och den jobbade vi mycket med. Vi skrev en dikt på ett vykort,

plockade snäckor och tog ett foto när vi bråkade med ledaarna från EF (det andra språkresebolaget). Sen när vi skulle visa allt så hade vi även övar in en liten bugning och överlämnandet av snäckorna. Allt blev perfekt, typ.

Och en nyhet tills imorgon, jag ska få två helt nya rumskamrater. Familjen skulle nämligen ha fler än oss och imorgon kommer första kullen och sista veckan låter det nästan som 4-6 till kommer, vi kommer bli upp till 10 stycken ungdommar i detta huset och det är inte stort. Låter dessutom som om vi ska göra om matsalen till deras sovsal, dem stackarna!! Jag är rätt glad över att jag reste tidigt, tänk om det hade varit jag som behövt sova där bara för att jag rest några dagar senare.

Strand games

Hejsan svejsan!!
Vilken skön start på dagen, först sovmorgon och sen stranden. Ledarna hade med sig ett vollyboll nät så efter ett fotbad på den otroligt lång grunda stranden så blev det beachvolleyboll.

Det började med två i varje lag och slutade sen med sju (!!) i varje lag.
Det var dessutom soligt så vissa tog chansen att bada men jag hade inte med mig badkläder, mitt ö dopp får bli en annan dag för ö dopp det ska jag göra.


Sömn drömmar

Hejsan svejsan!!
Kan ni tänka er att för en gångs skull har vi fått sovmorgon, skitskönt!! Och jag kunde dessutom sova ända tills väckarklockan ringde istället för att vakna innan.
Dock så tror jag att jag kunde sova hela tiden på grund av min drömm. Jag tänker inte berätta om den för det är privat men varför drömmer man alltid om saker man inte vill drömma om.
De senaste månaden har jag nämligen börjat drömma mer än vanligt, och det är faktiskt ganska jobbigt. Drömmarna är om inte jättekonstiga om någon som jag inte borde drömma om. Har även hänt att drömmarna varit så verkliga att jag trott att dem var sanna.
Har ni också mycket drömmar??


Jun. 24, 2013

Hejsan svejsan!!
Bästa kvällen ever, vet ni varför??
Jo för vi spelade fotboll. Eller ja vår ledare kallade det mer "crawded football". Det var en plan som var lite större än 5 manna med 11 spelare på plan. Fattar ni namnet??

Och förutom att det är fotboll (asså fotboll) så fick jag även visa upp mina grymma fotbolls skills, även om slägningarna då blev lite väl överdrivna. Men jag kan faktiakt inte "inte" ra dem, de sitter i ryggmärgen sen långt tillbaka och tror nog inte att dem kommer minska. Men häftigt ser det ju ut så dem fick en liten show.
Så klart så hamnade vårat lag också i finalen, och den blev lite längre än planerat tror jag. Slutade med första målet vinner, men det blev ju inget första mål. Jag var aldeles för bra för att killarna (skryt) skulle kynna göra mål och dem i mitt lag som kunde apela var i normalt sett backar. Backar går sällan upp och gör mål i vår ålder eller allmänt bara så ni vet!!
Sluta 0 - 0 och med kommentaren "jag vill göra mål på dig", men in your dream boy!!

Trädgård promenad

Hejsan svejsan!!
Inget går upp mot en morgon promenad i en botanisk trädgård och sen skola. Eller nja, jag skulle nog hellre valt tvärt om. Denna andra veckan så har vi nämligen bytt från skola på morgonen till skola på förmiddagen.

Men trädgården var ganska fin, men hade varit ännu finare om det var lite soligt.


Tydligen så tog all plats på mitt SD kort i kameran slut också, så det blir till att radera lite gamla bilder som jag redan har på datorn. Jag brukar inte radera dem bara för att ha orginalet som ett back up ifall datorn pajar, men desperata tullfällen kräver desperata åtgärder.


Large or super meal

Hejsan svejsan!!
Igår när vi var i South Hampton så käkade vi på Burger King, riktigt supergott men en ordentlig wopper. Men när man väl beställt fick du frågan "large or super meal". Jag blev lite shockad, finns det bara stor eller super stor, för i så fall kan jag förstå att det är rätt svårt att hålla sig i form när man gillar hamburgare.


South Hampton

(Fortsättning. Det är rätt knepigt det här med att blogga från mobilen!!)
Men huvudattraktionen för alla var i stort sett Primark. Primark var någon lite billighetsaffär för en massa kläder och lite olika accessoarer. Men från denna affär fick jag faktiskt bara med mig ett linne med loggan "Mondays sucks", badass tröja eller hur??
Fast egentligen så var det ganska konstigt att jag fastnade just för denna tröjan för jag brukar sällan gilla tröjor med loggor på.
Sen så är det inget mindre än omöjligt för mig att inte skönhetspryttlar så i min kasse hamna även nagelackspenslar, glitter ögonskugga (bara för att!!) och två nagelack, men inte vilket nagelack som helst utan det mest avancerade också. Fast ska man vara petig så skulle jag inte riktigt kalla det nagelack, mera nail pearls.

Som ni ser så kommer jag också att vara handikappad de närmaste dagarna.


Sen för att vara så mycket turist som möjligt så måste man även ta kort på den otroligt snygga röda engelska telefonkiosken!!

Jun. 23, 2013

Hejsan svejsan!!
Kan ni tänka er att jag har gått runt i en "storstad" i nästan 5 timmar helt utan att klaga en ända gång. Otroligt va?? Men vi hade så roligt, även om vi kanske inte fick just köpt så mycket.
Vi gick runt i i stort sett varje klädesbutik bara för skoj skull

Båt tripp

Hejsan svejsan!!
Idag blir det kanske lite lugnare dag, vi ska nämligen över till fastlandet och kolla runt i South Hampton. Innebär väl mest shopping och gå upp i något torn om man vill betala, som jag sa igår, känns som om man behöver betala för allt!!

Kasst

Hejsan svejsan!!
Ingen bra dag för mig idag. Vi skulle ha sighseen runt om på ön åkande i en buss, eller vi fick en stopp på The Needles....där vi of course var första dagen. Känns väldigt planerat för sen så blev vi lämnade vid ett slott som vi kunde gå in i, för 70 spänn. Gissa om jag gick in eller inte??
Det känns lite fel att vi betalar hur mycket som helst för denna resan, ett explorer pass och sen så måste vi betala flera hundra för att göra allt. Undrar hur detta egentligen är planerat, och sen så får man inte ens en vilodag för sovmorgon och bara slöarunt för man måste alltid hålla koll på oss.

Jaja det finns ju alltid jobbiga/tråkiga dagar men jag hitta i alla fall min favorit hatt.

Game boy

Hejsan svejsan!!
Idag regnar det, inget att göra åt. Men jag tror faktiskt att det började regna enbart för att en av mina rumskamrater skröt extra mycket ogår om att det aldrig har regnat i brittanien när hon varit där.
Fast det var inte enbart därför jag tar mig tod och bloggar så r tidigt, utan det var för jag nyligen kollade igenom mina bilder och hittade denna.

Det är iphone skal som ser ut som den första Game boy kontrollen. Det tar fram så mycket gamla minnen för mig.
Som vissa av er kanske förstått så älskar jag pokemón, och det var på denna kontrollen min och min brors besatthet började. Han satt och spelade och jag satt och flsade honom i nacken för att se honom spela.
Men till slut så fick han en nyare kontroll och jag fick den gamla och gissa hur glad jag blev. Så ni kan ju förstå hur mycket gamla minnen som poppar upp.

On ice

Hejsan svejsan!!
Ännu ett disco ikväll och dessutom med tema, on ice tema. När jag säger "on ice" så menar jag verkligen on ice, vi fick ett par skridskor och så åkte vi runt på en isrink.
Det var både rökefekter, lysande lampor och blinkande ljus. Fast måste nog säga att blinkande ljus var jobbigt, man såg redan dåligt och när dem kom blev man halvblind. Ett under att alla kom därifrån oskadda (hoppas jag).

Inte lätt att hålla balansen när det är fullt med folk och skridskorna inte sitter perfekt.


Midsommar

Hejsan svejsan!!
Bara för att man är utomlands och inte med familjen så betyder det inte att det är omöjligt att fira midsommar. Visst det kanska inte är så kul men det får en känsla av hemma ändå.
Jag var i stan och hittade två lådor jordgubbar för under 20 kronor, och när ett sådant tillfälle kommer så är det ett tecken. Ett teckan på att man måste köpa!!
Den första lådan käkade jag upp helt själv spelande Fifa och den andra delade vi på med en bytta glass till efterrätt. Nu har man i alla fall fått en liten känsla av att sommaren verkligen har börjat.

Jordgubbar och glass, hur kan något bli bättre??




Bowling

Hejsan svejsan!!
Bowling, bowling, bowling igår var det bowling och gissa vem som vann. Jo ingen mindre än jag med hela 144 poäng. Jag blev rätt chockad då jag började med att missa nästan hela tiden. Fast jag upptäckte att det går så mycket bättre om jag inte tar i så in i helvete som jag alltid gör.
Vi fick dock bara spela en omgång vilket var synd för vem vet hur mycket jag hade kunnat få om jag börjat bra.

Ja och vissa bowlar på sitt egna sätt, sittande.

Toa olycka

(fortsättning av mitt förra inlägg)
Det var tur att jag hade hunnit dra upp mina byxor för så mycket som jag skrattade hade jag inte klarat av det.

Låset till dörren är för tillfället total oanvändbart men vi fick ett otroligt gott skratt.

Kortfattat om idag så har vi varit på en äventyrs park, men efter alla mina besök på Liseberg är nästan ingen annan park bra.

Men ikväll ska det bli kul, för då blir det bowling!!

Jun. 20, 2013

Hejsan svejsan!!
Idag var idag och igår var igår, men igår kväll hände något oförglömlig med en dörr. Vi hade nämligen ett disco igår (jag vet, mitt i veckan hur tänker man!!) men förutom den konsiga dagen så var det helt okej. Men tillbaks till dörren. Jag satt nämligen på toa och min kompis tyckte att det skulle vara kul att banka på min dörr, problemet med det var bara att inte dörren höll för sånt. Med ett BRAK gick hela inre dörrkarmen sönder och jag måste säga att det var tur att jag hade hunnot dra upp mina byxor

På zoo

Hejsan svejsan!!
Vi fick gå på zoo idag. Jag älskar att gå på zoo, vissa säger alltid att dem inte vill gå dit på grund av att dem tycker synd om djuren men jag tycker djuren ser ut att trivas. Visst att dem borde vara fria i naturen men vissa djur finns på zoo bara för att någon annan har berövat deras frihet och inte bli utaläppta igen.

Självklart kan jag inte heller åka därifrån utan att ha köpt ett litet mjukisdjur.

Det lilla lejonet i mitten är i mina ägor nu men ni skulle bara veta hur svårt det var att välja!!
Tycker sebiriska tigrarr så häftiga och dem hade en på zoot dessutom. Djurbilderna är i kameran så dem kommer när jag kommer hem.

Underbart

Hejsan svejsan!!
Idag har varit en underbar dag, inte som de andra dagarna för idag var det dessutom varmt. Fast det hade man nästan kunnat lista ut efter solnedgången igår.


I handväskan

Hejsan svejsan!!
Tänkte visa er vad en sån som jag lägger i min handväska när jag ska iväg och resa.
1. Solglasögonen 
2. Hörlurar 
3. Förnödenheter (kommer vara en macka imorgon också)
4. Plånbok
5.Bok
6. Pass
7. Mobil (så klart!!)
 
Sen så kommer ju självklart "lilla" kameran hänga på axeln i sin egna väska, inte kan man packa ner den likosm.

Min lilla gömma

Hejsan svejsan!!
Nu är det snart kväll och som ni vet om har jag planerat en liten överraskning till min far på hans födelsedag. Hade tänkt ställa fram hans födelsedagspresent på byrån som står utanför deras rum så att den blir det första han se, och  på grund av att den inte är inslagen blir han antaglgen förvånad och undrar vad den gör där. Presenten är nämligen en tagen bild av mig från Grötö, var där på konfirmationsläger men jag tyckte det var roligare att fota än vad det var att vara med dem andra på kvällen en dag.
Ser ni hur duktigt jag har gömt presenten??
Fast lådan till höger står framför också så klart.
 

Äntligen packat!!

Hejsan svejsan!!
Nu är det pack dags, tagit mig i kragen och skrev lite listor igår och idag är det att lägga ihop allt.
Men det är rätt svårt att avgöra hur mycket och vad jag ska ha med mig, jag vet ju inte hur mycket som jag kommer att shoppa eller inte. Fast i för sig så shoppar jag sällan mycket saker och tror nog inte att jag kommer att shoppa när vi är i London heller. Gillar ju inte att shoppa när det är mycket folk så London är nog inte så mycket för mig ändå. 
Då är det bestämt, jag behöver inte lämna en stor lucka i resväskan för annat. Eller kanske en liten för någon present, annars får jag väl köpa ett större hanbagage!!
 
 

Något viktigare

Hejsan svejsan!!
Två dagar kvar till avresa nu, men kan ni gissa?? Jag har fortfarande inte ens börjat packa!!
Jag är bara så otrolig. Nja jag bestämde mig för att pappas födelsedag var viktigare och stack ner på stan för att hitta en present till honom. Men vad skulle man köpa till någon som i stort sett har allt och ifall han inte har det så köper han det??
 
Först tänkte jag på choklad, han älskar det. Men för att choklad ska vara roligt så ska man ju köpa en fin och dyr. Men pappa gillar oftast inte ens sådan sort, och att köpa en vanlig marabo choklad kändes för tråkigt.
Väldigt lätt gav jag upp och gick in i en bokafärr för att kolla runt lite. Jag älskar nämligen att kolla in vad det kommer ut för nya böcker.
Då fick jag en snilleblixt!! Pappa älskar förutom choklad fina bilder, men att köpa en fin bild eller tavla blir ganska dyrt och jag gillar ju att fota. Så jag bestämde mig istället för att köpa en ram som jag dekorerade när jag kom hem, jag satta dessutom in en av mina fina bilder från Grötö.
Visst kommer ljuset in äldigt fint, inga fula gråa stenar dem ser mer oranga ut. Sen så var det ju helt vindstilla och inga vågor så man kan se hur tången flyter upp.
 
Jag har gömt presenten nu, ska ta fram den antingen fredag kväll när pappa har somnat så han hittar den direkt när han vaknar. Annars så ger jag den när han väcker mig, ska ju vara på Landvette redan 9.15 på lördag.

Skolavslutning

Hejsan svejsan!!
Jag tror faktiskt att vi har haft väldigt tur med värdet denna tiden, när jag kollar utanför fönstret så är det mulig och regnar men vi har haft solsken hela tiden. Även på avslutningen igår var det solsken, även om det nu inte skulle behövts då vi satt inne men gardinerna nerdragna så dem på scenen skulle synas ordentligt.
Jag var faktiskt ganska angagerad i årets show faktiskt, stod på scenen fem fånger var av en var oplanerad. Jag fick nämligen en utmärkelse, och inte vilken som helst utan en som jag är riktigt stolt över. Varje avslutning så delar nämligen våran bildlärare ut en utmärkelse till den personen i varje nia har utmärkt sig ovanligt bra, och det var jag!!
 
Sen så har vi som en tradition med att alla nior ska göra en klassång där man skojar med alla typ. Vi sjöng "Dont stop Beliving", kanske inte den bästa låten att använda för det var väldigt mycket gitarrsolon men det funkade.
Kan ni hitta mig?? Jag vill ju alltis synas så det är inte så svårt.
 
Efter våran ca två timmar avslutning (och det var en av dem korta) så var det betygdags i klassrummen. Jag blev riktigt nöjd med mina faktiskt, hade höjt mig i ämnen som jag inte ens visste om.
Eftersom mina föräldrar var klassföräldrar i år så fick jag dessutom dela ut våra små presenter till lärarna. Fick säga lite extra tack då.
Efterråt var det ju som jag sagt innan rena kramkalaset, tårar ran och hejdån sades fler än en gång.

Bal

Hejsan svejsan!!
Dessa två dagarna har varit underbara och ett gråtkalas.
Balen blev mer än lyckad om jag får säga det själv, och dem som hade fixat allt hade hittat ett jättefint ställe att ha det på. Att vi inte hade tur med vädret är det inte heller någon som kan klaga på, det var skinande sol när vi kom dit!!
 
Alla hade klätt upp sig och var så fina, även vissa av killarna som man inte trodde skulle klädde upp sig i smoking och allt.
Sen blev det en trerätters middag som varade under fyra timmar, haha fast det blev lite mellanrum för tal och bildspel i för sig. Just då tänkte jag inte så mycket på att detta fixades för att vi skulle få vara tillsammans en sista gång, allt var så roligt att det inte ens kom upp i mitt huvud. Nu känns det lite sorgligt, och speciellt efter avslutningen som alla 9or avslutade tillsammans. Massa kramar, hejdån och en och annan tår rann på kinderna.
Att jag kommer att sakna vissa av dem riktigt mycket är inget jag kan förneka, men att jag även kommer bli lite glad att bli av med vissa kan jag inte heller förneka. Tillsammans har vi klarat av att knäcka lärarna rätt bra måste jag säga!!
Kommer sakna denna underbara grupp av människor!!
Nu kommer också lite egopics som bara måste finnas med på ett sådant här tillfälle.
       
Sen så räcker ju inget mindre än nercabbat för att ta sig dit, och jag kör!! (Om två år kanske?)
 
 
 

Packat??

Hejsan svejsan!!
Man blir bara mer och mer påmind om att det inte är lång tid kvar tills jag ska åka nu. Nyligen blev jag uppringd av min STS ledare och frågade om jag hade några frågor, hon ville även prata med mina föräldrar men dem är inte hemma än.
 
Frågan "Har du börjat packa än" är nästan självklart, och det kändes lite fel att säga "nej, har inte börjat riktigt än". Det är ungefär fem dagar kvar och jag ska packa för tre veckor, kanska borde ge mig själv en spark i ändan och börja snart!!

Språkresa

Hejsan svejsan!!
De senaste dagarna har jag börjat tänka på en sak som känns hur konstigt som helst. Det är nämligen så att exakt om en vecka nu så är jag i England!! 
Jag har inte tänkt så mycket på det, det har känts så långt bort och jag har haft så mycket emellan. Men så är det, jag ska åka till England, på lördag, utan min familj. Det är första gången som jag åker utomlands utan mina föräldrar, och även om det kommer kännas lite konstigt så kommer det att bli hur roligt som helst.
 Vi åker på lördag morgon till Ladvetter för att möta upp med reseledaren. En sak som jag dock känner är lite sorgligt är att just på lördag fyller min pappa år. Jag ska försöka fixa något åt honom men har inte kommit på något än så känns inte allt för bra.
 
 
Måste göra upp en lista på allt jag måste fixa inför resan!! 
Herre gud, det är mindre än en vecka kvar tills avresa och min väska håller ju på att falla isär. Så där är bland annat något som behöver fixas.
Sen så packningslista, så klart. Alla jobbiga tandborstar och rengöringsborstar för tandställningen, får ju inte glömma någon.
Måste dessutom kontakta några tränare för att ge ut hemkomstdatumet, jag ska ju spela Gothia cup bara en vecka efter att jag kommer hem. På det får jag inte heller glömma att packa träningskläder, man får inte slappna av helt från träningen bara för att man är utomlands. 
 
 
Var det något mer nu??
Kommer säkert på hur mycket som helst som behöver göras dan innan eller något. Sådan är jag, jag planerar och planerar men kommer alltid på i sista minutern att "just det, jag borde ju ha gjort det också", någon mer här som är som jag eller??

Hemligheten

Hejsan svejsan!!
För ett bra tag sen så berättade jag att jag hade gjort en överraskning till min brors student, och nu hade jag tänkt visa er vad denna hemlighet var.
Kan ni tänka er att denna tog mig ungefär två timmar att sätta ihop!?
Men jag blev nöjd och min bror glad så det var absolut värt det.
 
Här får ni även två frästande bilder från våra godsaker. För en gångs skull så bakade vi faktiskt inte tårtorna, men kakorna var helt hemmagjorda av mig. Och jag måste säga att jag fick väldigt mycket beröm för dem. Blivade bagare kanske!!??
   

Student för hela slanten!!

Hejsan svejsan!!
Och herre gud vad det går inte bra för mig och bloggandet, förstår att det är lite jobbigt när inläggen kommer lite hackigt då och då. Man har så otroligt mycket när man kommer mot slutet av allt, man tror att man är klar men vips så dyker något mer upp. Ja det är väl ungefär så man har det nu, och jag som alltid ska gå in till 100 % i allt börjar nästan få för mycket att göra. Dessutom så blir man rätt så trött av det.
 
Två studenter på raken, även om ingen av dem varit min så blev jag ganska trött. När man ska fixa en studentfest krävs nästan mer enegi till än att vara den personen som faktiskt tar studenten.
Jag fixade och dekoredade tre hela rum, plus bilen som min bror skulle bli hämtad i. Mat skulle fixas i ordning och björkris sättas upp. Sen på topp av det var jag tvungen att cykla ner till hans skola i långklänning för att bilen var full, var tvungen att binda upp klänningen i en toffs för att kunna cykla ordentligt.
 
Men inte kan man sura över det när alla andra ser så glada ut!!
Vi hade en underbar kväll med fullt hus och inga sura miner, eller i alla fall inte på någon människa, en av de tre hundarna var tvungen att vara avskiljd så han var väl inte allt för glad.
 
Och dan därpå var det ännu en till studentfirande, min kusin tog nämligen studenten samma dag som min bror.
 Har varit två dagar fyllda med otroligt mycket glädje, och kanske lite väl mycket drickande men det har man redan räknat med.
 
Nu är det bara att vänta tre år så är det även min tur, kan knappt tänka mig att det är så kort tid kvar. Allt går så fort när det känns långsamt, men när jag tänker tillbaka på vissa saker så kan jag inte lägga dem rätt i tid. Alla tiden flyter ihop och jag vet väl snart inte ens hur gammal jag är.

hehe skolk....

Hejsan svejsan!!
Har haft så otroligt mycket att göra idag, och fått fixat allt dessutom, guldstjärna på mig!!
Jag vet att det egentligen är skoldag idag, men när hela skolan ska åka till Karlborg fästning (där jag dessutom redan har varit) på skolresa och sen inte komma hem förens vid tidigast fem, ja då känner man att man har viktigare saker att utreda. Så som ni kanske redan har listat ut så var jag "sjuk" idag och mamma var med på det, hon till och med uppmuntrade det. Herre gud vad jag älskar min mamma ibland!!
 
Hon sjukskrev mig så jag fick sovmorgon. Fst inte allt för lång sovmorgon för jag skulle ner på stan för att köpa min efterlängtade avslutnings/balklänning. Men jag måste säga att det inte var särskilt lätt, det tog oss tre timmar innan vi ÄNTLIGEN hittade en som jag tyckte om, och då gjorde mina fötter ont det kan jag lova!! 
Hade dessutom fått träningsvärk ifrån igår så det gjorde inte saken bättre.
För att få se min klänning får ni allt hålla utkik lite längre fram i bloggen, jag kommer nämligen inte att visa den förens den aktuella dagen, och det är nästa vecka på tisdag. Men det klarar ni va??
 
Sen så väl hemma så hade jag lovat mig själv att jag skulle baka till min brors student. Inte bara en kaka, utan tre stycken. Detta tog mig nästan lika lång tid som att hitta en klänning, men precis som jag blev med klänningen så blev jag supernöjd med mina små mästerverk. Fick bara försöka att hålla borta kakmonsterfingrarna som min familj har, det måste ju räckt till gästerna imorgon.
Så imorgon blir det fullt hus här när vi ska ha en studentmottganing, har laddat med kameran så ni får väl vänta på bilder tills imorgon.
 
Ha det så bra och sov gott!!

Resa-Stockholm

Hejsan svejsan!!
Ja som ni har märkt så har jag inte uppdaterat särskillt mycket, jag har nämligen varit i vår kära huvudstad halv veckan.
Som ni kunnat läsa innan så var jag där med alla nior i vår skola och sen så stannade jag och en kompis hos hennes släktingar där över helgen. Kom hem igår kväll, och blev dessutom försenade en timma och tio minuter på grund av vägarbete!! Men fördelen är nu att vi kommer att få två helt gratis resor om vi vill, på SJs hemsida stod det nämligen att om SJ själva hade orsakat 60 min försening skulle man få 100 % rabatt på nästa resa, eller det var i alla falla vad dem framför sa.
 
Eftersom det vareít en så lång resa och jag inte kan berätta allt hade jag tänkt mig att visa vad jag har gjort, min kompis fick nämligen låna min systemkamera hela helgen och hon tog en hel del bilder. Jag tog självklart också några men det är mest hennes förtjänst att jag har SÅ många bilder.
 
Tack och lov för inga problem med tågresan dit.
 
 När vi kom till vårat vandrarhemmet så var det dock as stressigt, tunnelbanan hade kronglat vilket gjorde att tidsschemat hade spruckigt. Snabbt in med väskorna i de få rum som faktiskt var klara och det var precis att jag fick bytt om till shorts då det var hur varmt som helst.
 
Det var nämligen dagt för den första guidade turen, vilket för våran klass innebar, till riksdagen!!
 
  På vissa ställen var riksdagen riktigt pampig!!         
       
Klass 9 A tog över riksdagen!!
Direkt efter det så stack vi på en till guidning i Gamla stan, och man kan ju säga att höjdpunkten där var att vi fick gå in och kolla i den stora kyrkan bredvid kungahuset. Det skulle kosta i vanliga fall men vi fick gå in gratis.
Snabbt hem till vandrarhemmet där tydligen ens rum är belamrat med alla, och då menar jag alla killars väskor. Vårat rum hade nämligen varit klart och då kastade alla in sina väskor där i farten.
Sinst på dagen blev det dramaten, och det var nog höjdpunkten på hela skolresan, även om den i stort sett hamdlade om sex. De yttrade dock inte orden sex över huvudtagen, men om du inte är korkad så förstod man det.
 
Dan därpå börjar precis som den andra, frel gudade turer. Fast den första på Livruskammaren var faktiskt intressant, medans den andra om en bok som skrevs om gamla Södermalm fick en nästan att dö av tristess.
Vi fick i alla fall en härlig lunch i solen denna dagen på en riktigt resturang.
Efter allt så skyndade alla till centralen för att åka hem igen, men jag och min kompis blev istället upphämtade där av fastern och gick lite på södermalm. 
 
Resten av helgen gjorde vi precis vad vi ville, och det innefattade, 
fotboll, pizza, lek, gitarhero och underbar mat.    
 
                                                                      Islutändan känner jag mig helt nöjd med hela resan, även om jag då känner mig ganska utmattad.
Men nu är det bara till att samla nya krafter till nästa stora sak som ska hända. Min bror tar nämligen studenten på onsdag och min lista att göra tills dess är ganska lång. Listan innefattar bland annat pynta och laga mat.
 
RSS 2.0