Kaous i klassrum

Hejsan svejsan!!
Nu är har jag kommit hem efter första skoldagen efter praon. Rätt skön och kort dag så inget jobbit.
Eller det finns ju alltid något jobbigt, och i detta fallet har det att göra med de nya datorerna som vi har fått. Vi fick nämligen precis innan vi gick på prao skoldatorer, och idag skulle vi för första gången använda dem på våra
lektioner. Och ni kan ju bara gissa hur bra den första lektionen med dem gick!! xD 
Herre gud!! Enskrikande lärare om att vi skulle göra våran uppgift och inte kolla in på facebook, bilddagboken, skype, spotify m.m. Och till råga på allt så funkade bara internettet till hälften av eleverna så resten skrek tillbaka till läraren att vi inte kunde arbeta för det!!
Ett smått litet kaou kan man då säga!!
Men som tur var så funkade det lektionen efter, samt att den lärare är mycket bättre på att få oss fokuserade så då var det inte lika mycket kaous.
 
Tänk vad en liten dator kan skapa egentligen!!
Att denna lilla burk kan göra en så beroende, och att en webbsida kan framkalla ett sådant behov?? Det är nästan läskigt.
Tänk förut så fanns inte internett, och innan det fanns inte änns datorer eller mobiler för den delen heller. Då fanns bara TV, men innan det fanns ju inte ens den burken. Vad gjorde man då?? Det kan vi inte ens minnas. Kanske läste vi en bok, eller satt bara och filosoferade ute i gräset med en skön bris som virrvlade runt en.
Ja....... fast för mig låter inte en god bok som en särskillt dålig idé, ska plocka fram en nu och låta datorn vara en stund.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0